Terrormistenkt svenske drept

Var leder av al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske statsborgeren Abu Qaswarah er drept i kamp mot amerikanske styrker i Irak. Ifølge Expressen.se skal etterretningstjenesten Säpo ha overvåket mannen i lengre tid. De skal blant annet ha mistenkt han for å ha organisert støtte til terrorisme.

Al-Qaida-leder Ifølge CNN var Abu Qaswarah nummer to i Al-Qaidas lederskap i Irak, og gikk også under navnet Abu Sara.

Dette kom frem på en pressekonferanse med talsmann for de intrernasjonale styrkene i Irak, Philip Driscoll, i Bagdad i dag. Ifølge Driscoll er det ikke tvil om den dreptes identitet.

Abu Qaswarah  var 43 år gammel, og omkom i en skuddveksling med amerikanske styrker, opplyser Säpo. Dette skal ha skjedd i begynnelsen av oktober.

- Han har vært kjent siden 1990-tallet. Han var mistenkt for å lede et islamistisk nettverk som blant annet har støttet terrorvirksomhet i Afghanistan, Irak og Nord-Afrika, sier Tina Israelsson, informasjonsmedarbeider ved Säpo, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer