Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkt tilbake i Norge

Skal melde seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghaneren som i 2003 ble utvist fra Norge fordi han skal ha planlagt å styrte et fly, skal være tilbake i landet igjen, melder NRK.no.

- Politiet kaller meg terrorist, men jeg ville ikke kapre noe fly. Jeg hadde fått avslag på søknaden min fra UDI og ville tenne på meg selv. Politiet tok meg på rommet mitt i Vardø med en bensinkanne, forklarer Basir Ahmad Rahmani med referanse til den påståtte flykapringsplanen mot en Widerøe-maskin i Vardø, til TV2.

Mannen er tilbake på asylmottaket i Hobøl i Østfold igjen, etter å ha blitt sendt ut av Norge forrige torsdag. Afghaneren ble da sendt ut av landet for åttende gang.

Basir Ahmad Rahmani forklarer til TV2 at han vil komme til Norge, igjen og igjen. han bedyrer at han liker Norge.

Basir hevder faren er en farlig mann, som tilhører taliban og har drept flere naboer. Han vet imidlertid ikke om han lever ennå, og har heller ikke vært i kontakt med moren eller søsteren siden han rømte fra byen Harat ved grensen til Iran i 1996. Men han sier han aldri vil tore å reise tilbake.

Heltene fra øksedramaet på Kato-Air, Stein Magne Lian og Kristian Andresen, fikk <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/12/31/418934.html>Årets Navn-prisen</a> av Dagbladets lesere. Nå viser det seg at en afghansk asylsøker som planla en lignende selvmordsaksjon er tilbake i landet igjen, etter sin åttende utvisning.