Terrormistenkte arrestert i Kabul

Tre menn er arrestert i Kabul, mistenkt for å planlegge selvmordsangrep. En av dem var forkledd som kvinne og gikk med burka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Kabul TV er de tre mistenkt for å være Taliban- og al Qaida-aktivister og ble arrestert i det tett befolkede Da Afghanan-strøket i sentrum av den afghanske hovedstaden.

TV-bildene viste to menn og en person med en rød kjole og hvit burka. Da burkaen ble løftet opp, kom det fram en mann med stort, svart fullskjegg. Den forkledde mannen og en av de andre pågrepne er pakistanere mens den tredje er afghaner, ifølge afghansk TV.

Etterretningskilder i Kabul skal ha opplyst at de tre har sagt at de arbeider for Taliban-bevegelsen og al-Qaida-nettverket og hadde kommet til Kabul for å utføre selvmordsangrep.

Flere andre personer ble også pågrepet i dag, mistenkt for å ha hatt noe med gårsdagens selvmordsangrep ved flyplassen i Kabul å gjøre. Angrepet drepte fem afghanske sikkerhetsvakter.

Taliban har gjentatte ganger truet med angrep mot storrådet Loya Jirga som er samlet i Kabul for å vedta en grunnlov, samt mot amerikanske styrker og den internasjonale sikkerhetsstyrken ISAF. Det har vært flere angrep i byen i desember, men søndagens angrep ved flyplassen er det første som har krevd menneskeliv.

En Taliban-talsmann har sagt at flere titall selvmordsaksjonister befinner seg i Kabul for å angripe ISAF, amerikanske styrker og folk som arbeider for FN og frivillige organisasjoner.

- Nasjonale sikkerhetsfolk har arrestert lederen for terroristgruppen og de som sto bak selvmordsangrepet i går kveld, sa viseetterretningssjef Sayeed Samad.

Ifølge Samad ble de pågrepne tatt med flere kilo sprengstoff, og etterforskningen viser så langt at de planla å angripe afghanske toppolitikere, bygninger og amerikanskledede koalisjonsstyrker. Samad sa ikke mer om hvem de arresterte er.

(NTB)