Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkte arrestert i Kenya

Kenyansk politi har arrestert minst ti terrormistenkte i en forstad til hovedstaden Nairobi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag stengte USA sin ambassade i byen av frykt for et terrorangrep.

- Minst ti personer ble arrestert av politiet i går kveld i boligområdet Eastleigh, sa en høytstående polititalsmann på telefon til nyhetsbyrået AFP.

Eastleigh er et sterkt kriminelt belastet område bebodd hovedsakelig av kenyanske somaliere og somaliske flyktninger. Politimannen ville ikke gi detaljer om selve arrestasjonen.

Kenyas sikkerhetsminister kritiserte lørdag USA for å ha stengt ambassaden i byen fredag av frykt for et nær forestående terrorangrep.

- Disse vurderingene er feilaktige og misledende, sa sikkerhetsminister Chris Murungaru. -De burde vite at New York ikke er sikrere enn Nairobi.

USAs ambassade i Kenya ble fredag stengt på grunn av en konkret terrortrussel. En talsmann for ambassaden i Nairobi, Tom Hart, sa at opplysninger de hadde tilgang til, tydet på at det eksisterer en «alvorlig terrortrussel» i Kenya.

Samtidig varsler den amerikanske militæretterretningen DIA at det fins en konkret og umiddelbar terrortrussel mot amerikanske interesser i Kenya og på Afrikas horn, ifølge CNN.

En tjenestemann i DIA sa at advarselen var helt konkret både når det gjelder hva målet er, hvilken terrorgruppe det dreier seg om, og hvordan angrepet skal foregå. -Det vi ikke vet er tidspunktet, sa han.

Talsmannen for utenriksdepartementet i Washington, Philip Reeker, sa at ambassaden vil være stengt både mandag og tirsdag neste uke, blant annet for å gjennomgå alle sikkerhetsrutiner.

Ambassaden i Kenya er den nest største amerikanske ambassaden i Afrika, etter Kairo. Den nye bygningen ble åpnet i mars, etter at den forrige ble ødelagt i et terrorangrep i august 1998.

Terrorgruppa al-Qaida tok på seg ansvaret for to terrorangrep i Kenya i november 2002 mot et israelskeid hotell og et israelsk fly.

(NTB-AFP-Reuters)