Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkte i retten

11 anklaget for å ha planlagt terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 11 personer møtte i retten i London i dag, mistenkt for å ha bidratt til planene om et stort terrorangrep på flere transatlantiske flyselskap.

Åtte ble anklaget for å ha planlagt drap og for å ha planlagt et terrorangrep.

To ble tiltalt for å ha holdt tilbake informasjon, mens en 17-åring ble anklaget for å ha vært i besittelse av artikler om hvordan man forbereder et terrorangrep, skriver BBC News.

Alle 11 ble varetekstfengslet. Samtlige nektet skyld i det de var anklaget for.

Seks personer vil være varetektsfengslet til 4. september, når sakene deres skal fram for retten.

De seks personene er: Tanvir Hussain (25), Umar Islam (28), Arafat Waheed Khan (25), Ibrahim Savant (25) og Waheed Zaman (22). Alle de seks er fra den østlige delen av London. De er anklaget for å ha planlagt drap i tillegg til å ha forberedt terrorangrep.

Mehran Huassain (26) og Adam Khatib (19) blir også varetektsfengslet til 4. september.

Mehran Hussain og Cossar Ali, 23 år gammel og mor til en baby på åtte måneder er anklaget for å ha holdt tilbake informasjon. De vil bli varetektsfengslet til 19. september.

MØTTE I RETTEN: 11 personer måtte møte i retten i London i dag, anklaget for å ha planlagt terrorangrep. Foto: AP/Scanpix
MØTTE I RETTEN: 11 personer måtte møte i retten i London i dag, anklaget for å ha planlagt terrorangrep. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Den 17 år gamle gutten, som er anklaget for å ha oppbevart en bok om bomber, selvmordsbrev og testamenter til mennesker som har planlagt å begå terrorhandlinger ble varetektsfengslet til 29. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media