Terrormistenkte løslatt i Storbritannia

Angrep mot pave Benedikt XVI var en spøk.

SPØKTE OM TERROR: Mennene som nå er løslatt, ble pågrepet fredag mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot pave Benedikt. Her er paven i Hyde park i London i går. Foto: REUTERS/SCANPIX
SPØKTE OM TERROR: Mennene som nå er løslatt, ble pågrepet fredag mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot pave Benedikt. Her er paven i Hyde park i London i går. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Britisk politi har løslatt seks menn som har vært mistenkt for å ha planlagt et angrep mot pave Benedikt XVI. Nå kan det tyde på at mennene bare har spøkt om det hele.

Løslatt Det er ikke tatt ut siktelser mot de seks mennene som er 26, 27, 29, 36, 40 og 50 år gamle. Mennene ble løslatt lørdag kveld og natt til søndag, ifølge politiet.

Mennene jobber som gatefeiere, og var på jobb i Westminster i London da de ble pågrepet fredag. De befant seg dermed ikke langt fra stedet der paven skulle tale senere samme dag i forbindelse med sitt besøk i Storbritannia.

Lo av«planene» Feierne skal ha drukket te da de startet å snakke om hvor lett det ville være å drepe paven. En av dem skal ha sagt «Det ville vært ganske vanskelig å skyte paven, ville det ikke? Med tanke på at bilen hans er skuddsikker?»

En av de andre skal ha svart: «Ja, men jeg vedder på at en rakett ville kommet seg lett gjennom».

Gruppen av menn skal ha ledd før de skiftet samtaleemne.

En kollega skal ha overhørt samtalen, og blitt så bekymret at han tok kontakt med politiet.

Skyte rakett mot paven Tabloidavisen Sunday Mirror siterer en kilde i politiet som hevder mennene ble arrestert etter at noen hørte dem prate spøkefullt om å skyte en rakett mot paven. Samtalen skal ha funnet sted inne på en jobbkantine.

- Det kan ha vært en spøk, men det kan også ha vært en reell trussel. Det er vår jobb å sørge for at pavens liv ikke er i fare, sier en politikilde til Sunday mirror.

Fant ingenting De seks mennenes hus har nå blitt ransaket, men det ble ikke funnet noen eksplosiver eller våpen.

- Vi er takknemlige overfor politiet for deres arbeid for å forhindre at noe skjer med paven, sier pavens talsperson Fredrico Lombardi til avisa.