Terrormistenkte pakistanere arrestert

19 pakistanere mistenkt for befatning med kidnappingen og drapet på journalisten Daniel Pearl, er blitt arrestert i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De arresterte er medlemmer av Haratul Jihad Al Alami, en utbrytergruppe fra den militante organisasjonen Lashkar-e-Jhangvi. De er mistenkte for delaktighet i flere terrorhandlinger, sa Pakistans innenriksminister Moinuddin Haider torsdag. Wall Street Journal-journalisten ble bortført i Karachi i januar under et forsøk på å komme i kontakt med militante muslimer. DNA-prøver har bekreftet at det hodeløse liket som ble funnet i Karachi i mai, var amerikaneren Pearl.

De 19 som er pågrepet etterforskes også i forbindelse med en eksplosjon utenfor det amerikanske konsulatet i Karachi i juni. 12 pakistanere ble drept. Sju som ble arrestert i Karachi onsdag, og omtales som landets «mest ettersøkte terrorister».

Politiet skal ha beslaglagt store mengder våpen og ammunisjon i forbindelse med arrestasjonene onsdag. Politiet tror en av de sju som ble arrestert i Karachi, var hovedmannen bak et selvmordsangrep mot en buss utenfor et hotell i byen mai, da 11 franske marineingeniører og tre pakistanske statsborgere ble drept. Pakistansk TV oppga at mannen heter Shariq Zubair. Han skal også vært involvert i angrepet på det amerikanske konsulatet.

Haider opplyste at det amerikanske føderale politiet FBI bistår i jakten på medlemmene av gruppen Alami. Politiaksjonene onsdag er de største siden al-Qaida-lederen Ramzi Binalshibh ble pågrepet forrige onsdag sammen med ni andre al-Qaida-mistenkte.

Binalshibh mistenkes for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepene i USA 11. september i fjor. Blant mennene som ble pågrepet søndag - ni fra Jemen og en egypter - kan en av Pearls banemenn være, sa Haider.

- Det henvises til en «araber» i Daniel Pearl-saken, men vi kjenner ikke navnet på ham, heller ikke nasjonaliteten eller hvordan han ser ut. Vi prøver å identifisere ham, sa Haider.

(NTB)