Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkte tatt med fire kilo blåsyre

De fire mistenkte terroristene hadde ringet rundt den amerikanske ambassaden i Roma på kartet da de ble tatt med fire kilo av den ekstremt dødelige giften blåsyre. De hadde også kart over vannforsyningen til byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ble tatt under en politiaksjon mot deres leilighet i utkanten av Roma, og de fire kiloene med blåsyre ble funnet i leiligheten. Alle fire mistenkte skal være fra Marokko.

Politiet slo til tidlig å går morges, men de har klart å holde aksjonen hemmelig inntil i natt. Innenriksminister Claudio Scajola understreker at politiets operasjon skjedde i samarbeid med den italienske sikkerhetstjenesten, melder Aftonbladet.

Spanet i flere måneder

Politiet skal i flere måneder ha vært på sporet av de mistenkte terroristene. For en uke siden ble ytterligere tre menn tatt i det samme strøket av Roma. I deres leilighet fant politiet kart med veiene til den amerikanske ambassaden merket av.

Men politiet mente det ikke var grunn til å mistenke dem for noen terroraksjon og satte dem derfor fri igjen.

Det som bekymrer myndighetene i Roma i dag er at de fire terrormistenkte marokkanernes kart, var helt oppdaterte. Til og med de siste oppgraderinger av vannforsyningen i byen var med på kartene.

Politiet tror nå at de fire må ha en eller flere kontakter innen for byens privatiserte vannverk.

De fire terroristene mistenkes for å være medlemmer av terroristgruppen Salafita, som ble stiftet i 1996.

Ekstremt dødelig gift

Blåsyre er en ekstremt dødelig gift. Halvannen milliliter er nok til å ta livet av et menneske, og de dør etter bare noen sekunder.

Italiensk politi har vært i alarmberedskap i lengre tid. I fjor vår brøt en gruppe seg inn på et hotell i Roma og stjal uniformene til flybesetningen på et fly fra American Airlines. I desember ble en mann tatt med flere hundre pass i bagasjen.

Også i leiligheten som ble stormet i går morges ble det funnet flere hundre stjålne pass, melder Aftonbladet.

Hele Norges coronakart