Terrormistenktes familie ville ha hjelp fra UD

Da den norsk-somaliske terrormistenkte satt i varetekt og var drapstiltalt i Mogadishu, ville hans familie at norske myndigheter skulle hjelp ham.

HENRETTET: Kameraten til 23-åringen ble henrettet, mens somalieren fra Larvik ble frifunnet for drapet i Mogadishu i fjor høst. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP
HENRETTET: Kameraten til 23-åringen ble henrettet, mens somalieren fra Larvik ble frifunnet for drapet i Mogadishu i fjor høst. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAIROBI (Dagbladet): Klappjakten på de «norske» terrormistenkte fortsetter for fullt i Øst-Afrika. Amerikanske spesialstyrker jakter på bombemakeren Ikrimah al-Muhajir, mens det kenyansk sikkerhetspolitiet fortsetter letingen etter 23-åringen fra Larvik.

Ikrimah al-Muhajir (28) bodde i Norge fra 2004 og fram til 2008. Han regnes i dag som en av de farligste lederne i terrororganisasjonen Al-Shabaab.

23-åringen fra Larvik er også av etnisk somalisk opprinnelse. Da han i fjor høst ble arrestert og tiltalt for et drap som vekket internasjonal oppmerksomhet i Mogadishu, satt han flere måneder i varetekt før han ble frifunnet, fordi militærdomstolen mente bevisene ikke var gode nok.

Ville ha norsk hjelp Dagbladet får bekreftet at familien til 23-åringen tok kontakt med norske myndigheter og ba om hjelp for å få 23-åringen ut av det krigsherjede og lovløse landet i Øst-Afrika.

Ambassadør Hans Brattskar ved Norges ambassade i Kenya vil ikke kommentere noe rundt 23-åringen og den pågående etterforskning etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi fraråder norske borgere å reise til Somalia. Det er svært vanskelig for norske myndigheter å bistå, dersom noe skulle skje, sier Brattskar til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer