Terrormistenkts brødre drept av USA

Den irakiske kvinnen som mislyktes i å sprenge seg selv og et hotell i Amman i lufta, hadde tre brødre som ble drept av amerikanske styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapene på Sajida Mubarak al-Rishawis tre brødre i Anbar-provinsen i Irak blir nå undersøkt som et mulig motiv for å delta i forrige ukes bombeaksjon i Amman i Jordan. Til sammen 60 mennesker, deriblant kvinnens ektemann og to andre irakiske selvmordsbombere, ble drept i aksjonene mot tre hoteller i Amman.

Venner av al-Rishawi bekrefter at tre av brødrene hennes ble drept av amerikanske soldater.

En av dem, Thamir al-Rishawi, skal ha vært et kjent medlem av en irakisk al-Qaida-celle som opererte i Anbar. Han ble drept i Fallujah. To andre brødre, Ammar og Yassir, ble drept av amerikanske soldater i to andre separate angrep i Ramadi, ifølge kvinnens venner.

Sajida Mubarak al-Rishawi ble arrestert i et hus mannen hennes hadde leid i Amman søndag. Hun tilsto da at hun hadde tenkt å sprenge seg selv i lufta sammen med ektemannen sin på Radisson SAS hotell, men sprengstoffet hun hadde rundt livet ble ikke utløst.

Mannen hennes, Ali Hussein Ali al-Shamari, klarte imidlertid å detonere sin bombe og tok med seg over 20 mennesker som deltok i en bryllupsfeiring i døden. (ANB-AP)