ANKER: Terrorsiktede Anders Behring Breivik ankommer fengslingsmøtet i Oslo tinghus fredag. Flere fornærmede ønsket å være til stede. En av dem har anket rettens avslag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
ANKER: Terrorsiktede Anders Behring Breivik ankommer fengslingsmøtet i Oslo tinghus fredag. Flere fornærmede ønsket å være til stede. En av dem har anket rettens avslag. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Terroroffer anket beslutning om lukket Breivik-fengsling

Borgarting behandlet anken tross mulig inhabilitet. Fikk ikke medhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det går fram av et brev fra Borgarting lagmannsrett som Dagbladet har fått tilgang til.

I brevet skriver lagmannsretten at anken ble mottatt hos dem i går, torsdag.

Retten rammet - Borgarting lagmannsrett mottok i går en anke fra en fornærmet over Oslo tingretts beslutning 16.08.2011 der fornærmede ble nektet å være til stede under fengslingsmøtet i dag, heter det i brevet.

I brevet gjør Borgarting det klart at de selv er rammet:

En dommer er fornærmet i saken, ifølge brevet.

Svekket tillit - Han var tilfeldig forbipasserende som ble lettere skadet etter eksplosjonen i regjeringskvartalet. Videre er en slektning av en saksbehandler en av de fornærmede fra massakren på Utøya, opplyser lagmannsretten.

De gjør det klart at Borgarting behandler anken på vanlig måte, til tross for «at det kan stilles spørsmål ved habiliteten til samtlige dommere».

I brevet heter det at slike omstendigheter vil kunne være egnet til å svekke tilliten til uhildheten til samtlige av domstolens dommere.

Ikke medhold Videre anker i saken vurderes overført til Eidsivating, ifølge brevet.  

- Dette var rett og slett en hastesak, der vi måtte treffe en beslutning. Det var heller ikke fremmet noe inhabilitetsinnsigelser. For at anken ikke skulle bli gjenstandsløs, måtte vi ta denne beslutningen, sier lagmann Ola Dahl i Borgarting lagmannsrett til Dagbladet.

Anken er behandlet. Etter hva Dagbladet får opplyst fikk den fornærmede ikke medhold.