Terrorofre begravet

Kenyanske og israelske ofre etter terrorangrepet på Paradise Hotel ved Mombasa ble begravet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Israel ble de tre israelske ofrene for selvmordsbomben, blant dem to barn, begravet i nærheten av Tel Aviv, mens israelske myndigheter sverget hevn.

Utenriksminister Benjamin Netanyahu talte til de hundrevis av sørgende som tok del i begravelsen til de to brødrene Dvir Anter og Noy, som bare var 14 og 12 år gamle.

Ingen representanter for myndighetene i Kenya eller Israel tok del i begravelsesseremonien for lederen av den kenyanske dansetruppen, Dama Savari, og hans slektninger Charo ya Mangi og Riziki Baya, i landsbyen deres nord for Mombasa.

Savaris 36 år gamle gravide enke gråt da kisten ble senket i graven, og beskyldte regjeringene i Kenya og Israel for å overse deres behov.

- Som dere ser er ingen kenyanske tjenestemenn her, og jeg kan heller ikke se israelerne. Vi er blitt overlatt til oss selv når vi er ofre for noe vi ikke forstår, sa enken Asha Abudu. Sammen med Savari har hun åtte barn.

De tre danserne var blant 16 mennesker som ble drept da bilbomben eksploderte i inngangspartiet til Paradise Hotel.

Savari ledet dansetruppen «Sounds of Africa» som ønsket nye israelske gjester velkommen i resepsjonen da bomben gikk av.

Savaris enke hadde på seg den svarte kjolen som er vanlig blant sørgende muslimer i Kenya. Både Savari, som var muslim, og de to slektningene, som var kristne, ble begravd i tråd med lokale stammetradisjoner, og det var verken muslimske eller kristne bønner.

(NTB-Reuters-AFP)

GRAVFERD I ISRAEL: Slektningene til brødrene Noy og Dvir Anter på 12 og 13 år bærer bårene under begravelsen i Yarkon nær Tel Aviv.
SORG I KENYA: En sørgende kvinne berører kisten til en av de tre danserne som ble drept i terrorangrepet.