Terrorofre begravet

Kenyanske og israelske ofre etter terrorangrepet på Paradise Hotel ved Mombasa ble begravet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Israel ble de tre israelske ofrene for selvmordsbomben, blant dem to barn, begravet i nærheten av Tel Aviv, mens israelske myndigheter sverget hevn.

Utenriksminister Benjamin Netanyahu talte til de hundrevis av sørgende som tok del i begravelsen til de to brødrene Dvir Anter og Noy, som bare var 14 og 12 år gamle.

Ingen representanter for myndighetene i Kenya eller Israel tok del i begravelsesseremonien for lederen av den kenyanske dansetruppen, Dama Savari, og hans slektninger Charo ya Mangi og Riziki Baya, i landsbyen deres nord for Mombasa.

Savaris 36 år gamle gravide enke gråt da kisten ble senket i graven, og beskyldte regjeringene i Kenya og Israel for å overse deres behov.

- Som dere ser er ingen kenyanske tjenestemenn her, og jeg kan heller ikke se israelerne. Vi er blitt overlatt til oss selv når vi er ofre for noe vi ikke forstår, sa enken Asha Abudu. Sammen med Savari har hun åtte barn.

De tre danserne var blant 16 mennesker som ble drept da bilbomben eksploderte i inngangspartiet til Paradise Hotel.

Savari ledet dansetruppen «Sounds of Africa» som ønsket nye israelske gjester velkommen i resepsjonen da bomben gikk av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer