AVSLAG: Advokat Morten Engesbak er en av bistandsadvokatene i terrorsaken. I dag bestemte Borgarting lagmannsrett at terrorofrene ikke får lese Anders Behring Breiviks forklaringer.
Foto: Berit Roald / Scanpix
AVSLAG: Advokat Morten Engesbak er en av bistandsadvokatene i terrorsaken. I dag bestemte Borgarting lagmannsrett at terrorofrene ikke får lese Anders Behring Breiviks forklaringer. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Terrorofrene får ikke lese Breivik-forklaringer

Det har lagmannsretten bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Morten Engesbak gikk til retten for å få politiet til å utlevere avhørene av Anders Behring Breivik, skriver VG Nett.

Engesbak har tidligere fått avslag i tingretten, og mandag forkastet lagmannsretten anken hans.

Politiet har hele tiden argumentert for at Brevik kan ha medhjelpere, og at det kan gå ut over etterforskningen dersom opplysninger fra avhørene blir kjent.

Bistandsadvokatene har fått tilgang til noen av dokumentene, men politiet er redd for lekkasjer dersom de mest sensitive dokumentene blir sendt til 170 bistandsadvokater.

Dokumentene som ikke gis ut, skal være Breiviks politiforklaringer, avhør av Breiviks venner, familie og bekjente, dokumenter knyttet til Breiviks bevegelser, økonomi og elektroniske spor, samt beslagsrapporter, tekniske undersøkelser og beslag.

(NTB)