Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorofrene: Stamkunder på homobar

Ofrene i Reading-angrepet hadde tilknytning til byens homofile miljø.

OFRE: Det var David Wails, Joe Ritchie-Bennett og James Furlong som ble drept i terrorangrepet i Reading lørdag kveld. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix / Privat
OFRE: Det var David Wails, Joe Ritchie-Bennett og James Furlong som ble drept i terrorangrepet i Reading lørdag kveld. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix / Privat Vis mer

Lørdag kveld fikk Reading-politiet melding om at en mann hadde gått til angrep på folk med kniv i Forbury Gardens, en park sentralt i byen.

Tre personer ble drept og tre pådro seg alvorlige skader som følge av hendelsen.

Ifølge en rekke britiske medier, deriblant The Telegraph, var ofrene aktive i byens homofile miljø.

- En trygg havn

Ofrene var stamkunder på baren Blagrave Arms, som er blant de mest kjente barene for homofile i Reading. Venner av de avdøde beskriver stedet som en trygg havn for homofile og transseksuelle.

De ansatte sier de er knust.

«Dave, James og Joe. Vi vil aldri glemme dere. Hvil i fred», står det på et skilt som er hengt opp på pubbens inngangsdør.

Mandag ble «Somewhere Over The Rainbow» spilt utenfor baren mens det ble holdt ett minutts stillhet for de tre ofrene.

Hylles

Ofrenes venner og familie har fortalt at de er i sjokk over hva som har skjedd og sønderknust over tapet av sine kjære.

KNUST: Reading er i sorg etter terrorangrepet som fant sted lørdag kveld. Utenfor parken blir det lagt ned blomster for å minnes de avdøde. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Scanpix
KNUST: Reading er i sorg etter terrorangrepet som fant sted lørdag kveld. Utenfor parken blir det lagt ned blomster for å minnes de avdøde. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Stonewall, en kampanje for likestilling av lesbiske, homofile, bi- og transpersoner i Storbritannia, uttrykker nå også sin sorg i en uttalelse:

«Våre tanker går til alle som er berørte av Reading-angrepet. Det er hjerteskjærende å høre at ti av ofrene var LHBT. Men vi kan ikke la islamofobi, rasisme og fremmedfiendtlige handlinger skille oss. Vi må stå sammen».

Martin Cooper, administrerende direktør i Reading Pride, sier til The Telegraph at ofrene var unike menn som vil bli dypt savnet.

En rekke andre med tilknytning til miljøet minnes de avdøde på Facebook. «Tre av de snilleste, mest genuine og kjærligste personene jeg har møtt» og «Jeg tenker på alle de fine minnene» er blant innleggene.

Etterforskes som terror

Angrepet, som nå etterforskes som terror, fant sted i Forbury Gardens sentralt i den engelske byen Reading lørdag kveld.

Vitner som så angrepet har fortalt at en mann begynte å angripe folk i parken med kniv.

- En person som var alene, kom gående og ropte plutselig ut noen uforståelige ord og gikk bort til en gruppe på om lag ti personer og begynte å stikke dem. Han stakk tre av dem alvorlig i nakken og under armene og så snudde han rundt og begynte å løpe mot meg, sa Lawrence Worth til Sky News.

Politiet har pågrepet en 25 år gammel mann for angrepene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!