Terroropplæring på Nav-penger

33-åringen fikk fornyet vedtaket for tre uker siden om arbeidsavklaringspenger.

 NAV-PENGER OG TERRORTRENING:  33-åringen fikk fornyet avtale om arbeidsavklaringspenger for tre uker siden. Det siste halve året skal han ha vært i Jemen. Foto: Privat.
NAV-PENGER OG TERRORTRENING: 33-åringen fikk fornyet avtale om arbeidsavklaringspenger for tre uker siden. Det siste halve året skal han ha vært i Jemen. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 33 år gamle nordmannen som konverterte til islam og som er som er mistenkt for å drive terrortrening med al-Qaida i Jemen, jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007.

Etter dette skal hans eneste jobb ha vært å selge alkoholfri parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen, har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger.

Arbeidsavklaringspenger Dette har også omfattet det siste halve året, som han etter alt å dømme har tilbrakt i Jemen.

Han ble i februar 2008 registrert som arbeidsledig og fikk dagpenger.

Dagbladet kjenner til at han seinere fikk vedtak fra Nav om arbeidsavklaringspenger - ordningen for personer som har fått arbeidsevnen nedsatt med minst halvparten på grunn av sykdom eller skade.

Fornyet for tre uker siden I denne perioden skal ha ha klagd over ryggsmerter til bekjente.

Etter dette har utbetalingen vært rundt 600 kroner per dag.

Så seint som for tre uker siden ble vedtaket fornyet.

Ingenting tyder på at han meldte fra til Nav om utenlandsoppholdet.

Familien varslet 33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet.

De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009. Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011 og fått trening i en av terrornettverkets leire i landet. Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times.

 JOBBET I BARNEHAGE:  33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo sentrum til og med 2007 og har fått Nav-penger fra forskjellige trygdeordninger etter det. FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET.
JOBBET I BARNEHAGE: 33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo sentrum til og med 2007 og har fått Nav-penger fra forskjellige trygdeordninger etter det. FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET. Vis mer