- Terrorpågripelsene viser at Norge er truet

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen håper pågripelsen av de tre terrorsiktede ikke svekker oppslutningen om Norges Afghanistan-bidrag.

TRUET: Norge kunne blitt et terrormål også uten soldater i Afghanistan, mener NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen (t.h.). Her er han avbildet sammen med general David Petraeus, øverstkommanderende for USAs og NATOs styrker i Afghanistan. Foto: REUTERS / Thierry Roge / SCANPIX
TRUET: Norge kunne blitt et terrormål også uten soldater i Afghanistan, mener NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen (t.h.). Her er han avbildet sammen med general David Petraeus, øverstkommanderende for USAs og NATOs styrker i Afghanistan. Foto: REUTERS / Thierry Roge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| - Arrestasjonene av de tre viser at terrorister og nettverk opererer på tvers av grenser. Det viser at også de nordiske landene er truet og er i søkelyset, sier Fogh Rasmussen på kontoret i NATOs hovedkvarter i Brussel.

- Pågripelsene understreker behovet for et tett internasjonalt samarbeid for å bekjempe terrorisme, sier Fogh Rasmussen til NTB.

Ikke mer utrygt Norge kunne blitt et terrormål også uten soldater i Afghanistan, mener generalsekretæren. Han avviser at bidraget til krigen i Afghanistan har gjort situasjonen mer utrygg for nordmenn.

- Man kan aldri vite om disse ville valgt Norge som mål selv Norge ikke deltok i Afghanistan. De kan slå til hvor som helst, sier Fogh Rasmussen.

- Norge og Danmark er blitt truet. Og det er selvfølgelig for de nordiske landene en litt uvant situasjon. Normalt er det USA, Storbritannia og andre store land som først og fremst blir truet.

Håper oppslutningen holder Fogh Rasmussen sier han håper at pågripelsen av personer siktet for al-Qaida-forbindelser, ikke vil føre til økt motstand i Norge mot Afghanistan-oppdraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer