Terrorpilotens testamente

- Hold fast på jihad. Islam vil vinne over alle, sier piloten som styrtet det kaprede flyet inn i World Tarde Center ifjor. I videotestamentet han har etterlatt oppfordrer han til å fortsette krigen mot USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er danske Ekstrabladet som har funnet videotestamentet på nettet. Gjennom nitid søking på ekstremist-siter og på chattekanaler har det lykkes avisa å spore opp det timelange opptaet som er redigert av al-Qaida etter mannens død.

Ahmed Alghamdi var en av kapreren den 11. september ifjor. Han var en av de som styrtet passasjerflyet inn i det sørlige tårnet av World Trade Center. Men før han kom så langt spilte han inn sitt testamente på video.

Videoen begynner paradoksalt nok der Alghamdi sluttet. Du grufulle bildene av passasjerflyene som krasjer inn i skyskraperne i New York, og som senere raser sammen i et inferno av flammer og røyk. Idet flyene treffer bygningene trøster en stemme på videoen med at «de lever hos Gud. Du skal ikke tro de er døde. De lever hos Gud og er glade for det som Gud har lovet dem».

Dødens belønning skal være martyrdom.

- Det er noe jeg vil si til alle imamer, til elderne i de muslimske landene og til det muslimske folk, også i Kashmir og i Palestina: Dere skal holde fast på jihad. Når folk tror at alt er tapt, og de er desperate, ås vil Gud gi dem seieren. Det blir mørkere og mørkere, men så kommer lyset. Etter alt vi har mistet vil islam vinne over alle, sier Alghamdi, iført palestinaskjerf foran de brennende tvillingtårnene.

Videoen er redigert i ettertid, og viser afghanske soldater som rir ut i krigen, og også hittil ukjente bilder av den amerikanske bombingen av al-Qaida-leire.

- Jeg vet at det jeg sier nå ikke er nytt det er kun mine egne meninger som dere kan lære av. Også de gode muslimske imamer som ikke er redde for å si sannheten. Alt man skal tenke på er dommedag, når folk står framfor Gud. Den dagen blir selv barn gråhårede. Som imam skal man fortsette å fortelle folk om jihad, så kan man ha god samvitighet på den dagen. De imamer som frykter fengselet skal vite at det er noe som er mye verre enn å være fengslet. Det er verre å stå foran Gud på dommedag og ha sviktet, sier Alghamdi i videoen.

Flere av al-Qaidas toppledere hyller selvmordsaktivistene i videoen. Både bin Laden og Ayman Zawahiri hyller mennene som ikke bare har ordene i hodet, men også i sitt hjerte og i sine sjeler.

- Alt som skjer i den islamske verden av undertrykkelse og krig, drap på uskyldige barn og mennesker, spesielt i Palestina og andre islamske land, skjer fordi imamer har sviktet deres oppgave, og ikke oppfordret til jihad, mener Alghamdi.

Videoen skal ha sirkulert i ekstremistiske miljøer, men ifølge Ekstrabladet skal alle sitene som distribuerte videoen nå ha blitt stengt.

- De menneskene som reiste til USA, blir belønnet av Gud med gaver som overgår all verdens rikdom , sier bin Laden i videoen. - Vi takker dem og ber til Gud om at Han aksepterer dem som martyrer.

Se hele videotestamentet her!

HER GÅR HAN I DØDEN: Alghamdi var en av kaprerne som styrtet seg selv og mange andre i søsen i det sørlige tårnet av World trade Cetner 11. september ifjor.