Terrorplan avslørt i Tyskland

Islamister skulle smugle bombe om bord i et passasjerfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Seks ytterliggående islamister hadde nær lyktes i å smugle en bombe om bord i et passasjerfly på flyplassen i Frankfurt i Tyskland. Forsøket ble avverget, men tyske myndigheter advarer om svært høy terrorfare.

Lette etter smutthull

De seks muslimene lette metodisk etter et smutthull i sikkerhetstiltakene på Frankfurt-flyplassen, og hadde nær funnet den. Planen var at en ansatt på flyplassen skulle bestikkes til å bære bomben om bord i flyet, skrev nyhetsmagasinet Der Spiegel på sine nettsider mandag.

Ifølge Berlin-avisen Der Tagesspiegel utspant episoden seg mens fotball-VM pågikk i Tyskland sist sommer, men den er ikke blitt offentlig kjent før nå. Det konkrete målet for den planlagte aksjonen var et fly fra det israelske selskapet El Al.

Pågrepet sist fredag

De seks islamistene ble pågrepet i Tyskland sist fredag, men fem av dem ble løslatt allerede lørdag. Den sjette ble varetektsfengslet, men i forbindelse med en annen sak enn planen om å sprenge El Al-flyet, meldte nyhetsbyrået AFP.

De seks som ble arrestert, hadde ifølge Der Tagesspiegel vært under overvåking siden sommeren. Tysklands riksadvokat Monika Harms har gitt ordre om at de seks islamistene skal etterforskes på mistanke om medlemskap i en terrorgruppe. (NTB)

SKULLE SMUGLE EN BOMBE OM BORD: Islamister skulle smugle en bombe om bord i et El Al-fly. Arkivfoto: Reuters/Scanpix
SKULLE SMUGLE EN BOMBE OM BORD: Islamister skulle smugle en bombe om bord i et El Al-fly. Arkivfoto: Reuters/Scanpix Vis mer