Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorpoliti evakuerte flyplassen i Amsterdam i fire timer

Flere opplysninger om pågrepet mann kommer trolig i dag.

 EN AV EUROPAS TRAVLESTE:  Schipol i Amsterdam var evakuert fire timer tirsdag kveld, og en mann er pågrepet. Foto: Yves Herman, Reuters/NTB Scanpix.
EN AV EUROPAS TRAVLESTE: Schipol i Amsterdam var evakuert fire timer tirsdag kveld, og en mann er pågrepet. Foto: Yves Herman, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er arrestert etter at tungt bevæpnet terrorpoliti rykket ut til hovedflyplassen Schiphol ved Amsterdam tirsdag kveld.

Flyplassen ble delvis evakuert i fire timer før en talsmann for politiet erklærte den som trygg igjen.

Deler av flyplassen ble avsperret mens et helikopter svevde over området før sperringene ble hevet i 01.30-tiden natt til onsdag.

TV-bilder fra området viste tungt bevæpnet politi med finlandshetter som patruljerte utenfor selve flyplassen, som har vært i alarmberedskap siden terrorangrepene i Brussel 22. mars.

- Politiet har evakuert deler av området utenfor flyplassen og det tilstøtende Sheraton-hotellet. En person som oppførte seg mistenkelig er arrestert, sa en talskvinne for flyplassen til nyhetsbyrået AFP.

Mer onsdag
Polititalsmannen Alfred Ellwanger sa at en mann ble anholdt på plassen utenfor hovedinngangen i 19.45-tiden, og at en bombegruppe ankom og sjekket bagasjen hans.

Han hadde ingen ytterligere detaljer om den arresterte mannen og sa at det trolig vil bli gitt mer informasjon seinere onsdag.

Ellwanger legger til at ingen flyruter ble berørt på flyplassen, som er en av Europas travleste rett bak Heathrow, Paris Charles de Gaulle og Frankfurt, og at togtrafikken til og fra Schiphol gikk som normalt.

Det er ikke kjent hvor mange mennesker som ble evakuert da militærpolitiet sperret av området utenfor flyplassen, men ifølge talsmannen var det bare et par flyavganger og -ankomster igjen før stengetid.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!