Terrorpoliti evakuerte flyplassen i Amsterdam i fire timer

Flere opplysninger om pågrepet mann kommer trolig i dag.

EN AV EUROPAS TRAVLESTE:  Schipol i Amsterdam var evakuert fire timer tirsdag kveld, og en mann er pågrepet. Foto: Yves Herman, Reuters/NTB Scanpix.
EN AV EUROPAS TRAVLESTE: Schipol i Amsterdam var evakuert fire timer tirsdag kveld, og en mann er pågrepet. Foto: Yves Herman, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann er arrestert etter at tungt bevæpnet terrorpoliti rykket ut til hovedflyplassen Schiphol ved Amsterdam tirsdag kveld.

Flyplassen ble delvis evakuert i fire timer før en talsmann for politiet erklærte den som trygg igjen.

Deler av flyplassen ble avsperret mens et helikopter svevde over området før sperringene ble hevet i 01.30-tiden natt til onsdag.

TV-bilder fra området viste tungt bevæpnet politi med finlandshetter som patruljerte utenfor selve flyplassen, som har vært i alarmberedskap siden terrorangrepene i Brussel 22. mars.

- Politiet har evakuert deler av området utenfor flyplassen og det tilstøtende Sheraton-hotellet. En person som oppførte seg mistenkelig er arrestert, sa en talskvinne for flyplassen til nyhetsbyrået AFP.

Mer onsdag Polititalsmannen Alfred Ellwanger sa at en mann ble anholdt på plassen utenfor hovedinngangen i 19.45-tiden, og at en bombegruppe ankom og sjekket bagasjen hans.

Han hadde ingen ytterligere detaljer om den arresterte mannen og sa at det trolig vil bli gitt mer informasjon seinere onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer