Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorrammet for annen gang

Amerikanske Mark Sokolow fryktet fra sitt advokatkontor i 38. etasje da terroristene rammet høyblokka på Manhattan med fly 11. september. I går var han på ferie i Israel da en bombe gikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sokolows 16 år gamle datter Lauren hadde advart 43-åringen mot å besøke Jerusalems handlegate Jaffa Street. Men advokaten ville gjerne gjøre to raske ærend. Kona Rena, Lauren og yngstedatter Jamie (12) var med da de ble slengt i bakken av en kraftig eksplosjon.

Alle fire ble såret av splinter, glass og brannskader. Familien skulle reist hjem til USA søndag kveld etter ti dagers opphold i Israel, der datteren Ilana studerer.

I stedet endte siste feriedag på sykehuset.

- Vi følte oss litt utrygge. særlig Lauren, sier Sokolow i sykesenga. Høyre side av ansiktet og kroppen er kraftig bandasjert, skriver Washington Post i dag.

- Men vi tenkte en kort visitt i handelstrøket ville være ok.

Familien skulle kjøpe sandaler og ringte Sokolows kusine for å treffe henne utenfor skobutikken. Tanken var å ta med kusinas manuskript til en bok om hvordan Sokolows stemor overlevde annen verdenskrig som ung jødisk jente i Hitler-Tyskland, hjem til faren hans i New York.

Mens de ventet, smalt selvmordsbomben.

- Jeg kjente og hørte eksplosjonen og vindtrykket, sier Sokolow. Da jeg merket at jeg kunne reise meg og løpe, var jeg takknemlig.

Kona Rena brakk et bein i eksplosjonen. Lauren tapte hørsel på et øre og ble rispet opp i ansiktet. Jamie har brannsår i ansiktet og skader på høyre øye.

Sokolow ble evakuert fra 38. etasje i sørtårnet på World Trade Center da nabobygget ble rammet av det første selvmordsflyet 11. september i fjor. Han var nesten ute av skyskraperen da den ble rammet av fly nummer to.

ENGLEVAKT:Mark Sokolow hjelpes til ambulansen etter at han ble rammet av terror for annen gang på et halvt år.
Hele Norges coronakart