Terrorrazzia i Hamburg

Tysk politi innledet onsdag morgen en omfattende razzia rettet mot en gruppe som er mistenkt for å være islamske terrorister. Politiet har slått til mot en muslimsk bokhandel og en moské.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser den tyske riksadvokatens kontor i Karlsruhe.

Razzia i bokhandel

Klokka 7 i dag morges slo spesialkommisjonen «Nettverk» til i syv bydeler i Hamburg samtidig, skriver den tyske avisa Bild.

Politiet har fattet mistanke til den muslimske bokhandelen Attawhid i bydelen St. Georg. Ifølge politiet har de mistenkte personene møttes regelmessig i denne bokhandelen og i moskeen Al Quds, som ligger rett i nærheten.

Myndighetene sier at møtene mellom de mistenkte var «konspiratoriske», og de mistenkte skal ha tatt mange forholdsregler før møtene. Politiet har vært oppmerksomme på mennene siden februar.

Aggressiv

De mistenkte er mellom 28 og 51 år gamle og kommer fra flere land, blant annet Afghanistan, Marokko og Egypt. Innehaveren av bokhandelen er en 33 år gammel marokkaner.

De seks arresterte skal ha slått seg sammen for å begå attentater på grunnlag av «aggressiv, militant islamsk fundamentalisme,» ifølge opplysningene fra påtalemyndigheten. To andre menn skal også være mistenkt i saken. Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver at én person er arrestert i Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer