Terrorrazzia i Hamburg

Tysk politi innledet onsdag morgen en omfattende razzia rettet mot en gruppe som er mistenkt for å være islamske terrorister. Politiet har slått til mot en muslimsk bokhandel og en moské.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser den tyske riksadvokatens kontor i Karlsruhe.

Razzia i bokhandel

Klokka 7 i dag morges slo spesialkommisjonen «Nettverk» til i syv bydeler i Hamburg samtidig, skriver den tyske avisa Bild.

Politiet har fattet mistanke til den muslimske bokhandelen Attawhid i bydelen St. Georg. Ifølge politiet har de mistenkte personene møttes regelmessig i denne bokhandelen og i moskeen Al Quds, som ligger rett i nærheten.

Myndighetene sier at møtene mellom de mistenkte var «konspiratoriske», og de mistenkte skal ha tatt mange forholdsregler før møtene. Politiet har vært oppmerksomme på mennene siden februar.

Aggressiv

De mistenkte er mellom 28 og 51 år gamle og kommer fra flere land, blant annet Afghanistan, Marokko og Egypt. Innehaveren av bokhandelen er en 33 år gammel marokkaner.

De seks arresterte skal ha slått seg sammen for å begå attentater på grunnlag av «aggressiv, militant islamsk fundamentalisme,» ifølge opplysningene fra påtalemyndigheten. To andre menn skal også være mistenkt i saken. Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver at én person er arrestert i Italia.

Politiet har ikke funnet konkrete planer om terrorangrep.

Det er ikke påvist at de åtte har forbindelse til terrorangrepet i USA 11. september i fjor, men det er mistanke om at minst én av de arresterte har hatt kontakt med Mohammed Atta, Marwan Alshehhi eller Ziad Jarrah. Alle tre var blant kaprerne 11. september i fjor.