Terrorredet knust

Den harde kjernen av de ansvarlige for terroren i Spania er nå enten fengslet eller døde, mener myndighetene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): Den antatte «hjernen» bak massakren 11. mars ble drept av sin egen bombe i Leganes lørdag. Spanias innenriksminister Angel Acebes anser nå at «den harde kjernen av dem som har begått terroraksjoner enten er fengslet eller døde».

- To eller tre personer kan ha unnsluppet før de omringede terroristene sprengte seg selv i lufta lørdag i Madrid-forstaden Leganes, sier Acebes.

Likevel anser nå myndighetene at de har fått hull på den verste terrorverkebyllen. Fire terrorister døde under politiaksjonen lørdag.

Ytterligere 15 er fengslet og siktet for massakren i Madrid 11. mars, der 191 omkom og 1900 ble såret. Acebes gratulerte sikkerhetsstyrkene med en flott jobb.

Forhindret attentater

En politimann døde og 15 ble såret i politiaksjonen lørdag. Den har ifølge Acebes forhindret flere attentater, som terroristene hadde planlagt.

I den utbombede leiligheten i Leganes fant politiet 200 lunter og 10 kilo dynamitt av samme type som ble brukt i Madrid-massakren, goma 2 eco.

Samme sprengstoff ble brukt i bomben plassert på jernbanesporet mellom Madrid og Sevilla fredag. En del av sprengstoffet i Leganes var klart til bruk, festet til lunter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer