VIL HA RETTSSAKEN HER:  Statsbygg anbefaler at terrorsaken avholdes i Oslo tinghus. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
VIL HA RETTSSAKEN HER: Statsbygg anbefaler at terrorsaken avholdes i Oslo tinghus. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Terrorrettssaken avholdes i Oslo tinghus

Setter av en hel etasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Rettssaken mot Anders Behring Breivik neste år blir avholdt i Oslo tinghus, opplyser domstolen i en pressemelding.

Rettssaken starter etter planen i april neste år. Statsbygg har sjekket andre alternative lokaler på oppdrag for tingretten, men konkluderer med at Oslo tinghus er best.

Selve salen vil gi plass til cirka 200 personer. I tillegg vil det bli opprettet egne lokaler i tinghuset for både presse, etterlatte, fornærmede, bistandsadvokater. Tingretten vil stille en hel etasje på cirka 2500 kvadratmeter til rådighet, opplyser Oslo tingrett i en pressemelding.

Tingretten legger vekt på:

• Hensynet til de mange unge vitnene, som utelukker en altfor stor rettssal
• Gode rammer som reflekterer sakens alvor
• Gode arbeidsforhold for aktørene og pressen
• Gode sikkerhetsmessige forhold

- Vi regner med at ca 5-600 journalister vil følge saken den første tiden. For å gi alle disse gode arbeidsforhold, vil vi også å leie eksterne lokaler med lyd og bildeoverføring. Det vil også bli etablert lyd- og bildeoverføring til domstoler omkring i landet, der bl.a. etterlatte og fornærmede, sammen med familie og venner, kan følge saken, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett.

Den sikreste løsningen vil være å utføre endringer i Oslo tinghus og gjennomføre hovedforhandlingen der, mener Statsbygg.

Sorenskriver Geir Engebretsen deltok i dag på et møte med mediegruppen som er satt opp for å gi tingretten råd om gjennomføringen av den omfattende rettssaken.

Tingretten håper å kunne overføre videbilder fra rettssalen til et antall domsstoler rundt om i Norge slik at overlevende og pårørende kan følge saken uten å måtte dra til Oslo.