Terrorsak henlagt i Sverige

Säpo dropper anklagene mot de tre terrormistenkte mennene i Göteborg.

STOR BEREDSKAP: Poilitiet gjorde seg svært synlig i og rundt Nordstan kjøpesenter i Gøteborg da det ble kjent at flere personer var anholdt mistenkt for å ha planlagt terror i Gøteborg. Nå er anklagene mot mennene henlagt. Foto: BJØRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
STOR BEREDSKAP: Poilitiet gjorde seg svært synlig i og rundt Nordstan kjøpesenter i Gøteborg da det ble kjent at flere personer var anholdt mistenkt for å ha planlagt terror i Gøteborg. Nå er anklagene mot mennene henlagt. Foto: BJØRN LARSSON ROSVALL / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har henlagt saken mot de tre mennene som ble pågrepet i forrige uke, mistenkt for terrorplanlegging i Göteborg.

Det bekreftet Säpo i kveld.

- De tre mistenkte er ute av saken. Det er ingen mistenkte igjen. Etterforskningen legges ned, for det finnes ingen grunn til å anta at de tre personene har begått noe lovbrudd som kan kobles til bombetrusselen i Göteborg, sier Säpos pressetalsmann Patrik Peter.

En av de tre mennene sier at advokatene deres vil holde en pressekonferanse om saken i morgen.

- Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje. Det skal bli interessant å høre politiets versjon av dette, sier han.

Ulf Ahlstedt, forsvarsadvokat for en annen av de mistenkte, sier til avisa Expressen at det var som ventet at saken ville bli henlagt.

Ifølge Dennis Töllberg, professor i rettsvitenskap, er henleggelsen av saken en skandale. Saken kan skade sikkerhetspolitiet, mener han.

- Man kan spekulere på om Säpo kan ha blitt utnyttet som nyttige idioter her. Det er jo vanlig at etterretningstjenester sysler med desinformasjon.

NTB