Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorsamtale var ransplanlegging

Terrorsiktede planla butikkran, og ikke ambassadeattentat, innrømmer politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Samtalen mellom 29-åringen og en 26 år gammel nordmann under en biltur i ambassadestrøket er det viktigste beviset Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har lagt fram mot de terrorsiktede til nå.

Allerede etter fengslingsmøtet hevdet imidlertid de to hovedtiltalte at en Bunnpris-butikk i Parkveien var målet for kjøreturen, slik Dagbladet.no skrev 22. september. På politiets lydbåndopptak går det frem at både butikkens alarmsystem og mulige fluktruter blir diskutert. Også fargeampuller ble omtalt i samtalen.

Nå erkjenner også politiet at deler av samtalen faktisk handler om ransplaner av en Bunnprisbutikk på Skillebekk i Oslo, skriver VG.

Nylig skal de to også ha fått støtte for sin forklaring av en nær venn av Nokas-tiltalte David Toska, som skal ha oppsøkt PST og forklart at han hadde kjennskap til de angivelige ransplanene.

Ifølge VG skal imidlertid politiet fremdeles mene at de to på samme kjøretur også la planer for hvordan de skulle sprenge den amerikanske og israelske ambassaden i Oslo.

TERRORSIKTET: Den 29 år gamle nordmannen av pakistansk opprinnelse er straffedømt for en rekke alvorlige forhold tidligere. Foto: NINA HANSEN
TERRORSIKTET: Den 29 år gamle nordmannen av pakistansk opprinnelse er straffedømt for en rekke alvorlige forhold tidligere. Foto: NINA HANSEN Vis mer