Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorsiktede holdes i varetekt

Alle de fire terrorsiktede fikk forlenget varetektsperioden med fire uker i Oslo tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle de fire terrorsiktede fikk forlenget varetektsperioden med fire uker i Oslo tingrett i dag. Dermed har retten konstatert at det fortsatt er skjellig grunn til mistanke.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fikk også gjennomslag for å legge fullstendig lokk på saken, ved å nekte forsvarerne å diskutere innholdet i sakens nye dokumenter med sine klienter.

I går uttalte flere av advokatene i saken at det ikke har kommet fram nye avgjørende beviser i den andre runden med fengslingsmøter, som gikk for lukkede dører.

- Saken er endevendt. Det er over 100 sider med avhør av min klient. Likevel kommer politiet trekkende med de samme bevisene som sist. Jeg kan ikke se at saken kan bli bedre opplyst enn den allerede er. Derfor ber vi om løslatelse, sa advokat Arild Holden til NTB. 

PST på sin side mener det er betydelig framdrift i etterforskningen.

– Vi legger puslespillbitene. De er riktig nok små, men det blir et bilde etter hvert. Forsvarerne må gjerne hevde at det ikke er nye bevis. Men vi mener at saken går videre, sa politiadvokat Thomas Blom i går.

Han forsvarer 29-åringen, en kjent kriminell norskpakistaner, som er utpekt som hovedmannen i terrorsaken. De fire mennene er siktet for for skyting med maskinpistol mot synagogen i Oslo og planlegging av terrorangrep mot den amerikanske og den israelske ambassaden.

image: Terrorsiktede holdes i varetekt