Advokat Carl Konow Rieber-Mohn er forsvarer for den 39-årige uiguren. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Advokat Carl Konow Rieber-Mohn er forsvarer for den 39-årige uiguren. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Terrorsiktede vil kjempe mot fengsling

Stiller seg uforstående til terroranklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De to siktede i terrorsaken vil motsette seg varetektsfengsling når de blir framstilt i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

- Min klient har forklart seg detaljert overfor politiet og vil svare på alle spørsmål han blir stilt i retten. Han motsetter seg begjæringen om varetektsfengsling, sier advokat Carl Konow Rieber-Mohn til NTB.

Han forsvarer den 39 år gamle uiguren som sammen med to andre menn er siktet for å ha inngått forbund med sikte på å begå terrorhandlinger. En av dem er en 31 år gammel usbeker, som også framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil be om fire ukers varetekt med fulle restriksjoner under fengslingsmøtet klokken 13 mandag. Det betyr brev-, besøks- og medieforbud, trolig også isolasjon i periodens første to uker, med muligheter for forlengning. Politiet har begjært lukkede dører under fengslingsmøtet.

Usbekerens forsvarer, advokat Kjell T. Dahl, hadde ikke tid til å snakke med NTB mandag formiddag, men sier i et intervju med Aftenposten at hans klient gjerne forklarer seg for åpen rett med pressen til stede.

- Han er klar til å slåss for løslatelse. Han stiller seg uforstående til terroranklagene og erkjenner ikke straffskyld, sier Dahl til Aftenposten.no.

(NTB)