FENGSLET I FIRE UKER:
Den 18 år gamle norske mannen som ble pågrepet av PST i Göteborg ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Her er politiadvokat Line Nyvoll Nygaard i PST
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FENGSLET I FIRE UKER: Den 18 år gamle norske mannen som ble pågrepet av PST i Göteborg ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Her er politiadvokat Line Nyvoll Nygaard i PST Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Terrorsiktet 18-åring fengslet i fire uker

Hater Assad-regimet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett har varetektsfengslet 18-åringen fra Oslo i fire uker med brev-, medie- og besøksforbud. To av ukene er i delvis isolasjon. Av hensyn til etterforskningen mener retten at det er viktig at siktede ikke gis anledning til å kommunisere med andre involverte. De finner på denne bakgrunn at siktede bør undergis brev- og besøksforbud i fire uker.

Hater regimet i Syria I avhør har mannen forklart at han opplevde et raskt voksende hat overfor Assad-regimet og de regjeringsvennlige styrkene i Syria.
Ved ankomst skulle han knytte seg til noen grupperinger i Syria, som han ikke nærmere har ønsket å gi opplysninger om.

Han benketer at dette dreier seg om IS.

18-åringen som i går ble pågrepet og siktet for å forsøke å slutte seg til terrororganisasjonen IS ble kl. 14 i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Under fengslingsmøtet i dag begjærte mannen seg ikke skyldig.

Pågrepet i Sverige Han ble pågrepet av svensk politi på vegne av PST på flyplassen i Göteborg mandag. PST mener mannen skulle slutte seg til IS i Syria.

- Pågripelsen baserer seg på informasjon vi hadde som tilsa at det var grunnlag for å pågripe han og sikte han for å slutte seg til IS, sier politiadvokat Line Nyvoll Nygaard til Dagbladet.

Siktede har i sin forklaring for politiet, og som han har opprettholdt i sin forklaring for retten, framholdt at han var på vei til Syria for å hjelpe befolkningen i Syria. Han har i sin forklaring for retten presisert at det dreide seg om humanitær bistand.