Terrorsiktet 23-åring endret navn i går - pågrepet av PST i morges

Søker med hund ved mannens bolig.

PÅ STEDET: En terrorsiktet 23-åring ble i morges pågrepet i Fredrikstad. Det var i ettermiddag fortsatt flere politipatruljer rundt mannens hjem. Sivile tjenestemenn gjennomsøkte boligen, der Dagbladet får bekreftet at PST har gjort beslag. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
PÅ STEDET: En terrorsiktet 23-åring ble i morges pågrepet i Fredrikstad. Det var i ettermiddag fortsatt flere politipatruljer rundt mannens hjem. Sivile tjenestemenn gjennomsøkte boligen, der Dagbladet får bekreftet at PST har gjort beslag. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD / OSLO (Dagbladet): Den terrorsiktede 23-åringen som i dag morges ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) endret navn i går, 4. desember, får Dagbladet bekreftet. Det er uklart om dette var en medvirkende årsak til pågripelsen og ransakingen av mannens bolig.

- Det er viktig å understreke at dette er en pågående etterforskning med en endring, og ikke en ny sak, sa påtaleansvarlig Anne Karoline Staff i PST til Dagbladet i formiddag.

Advokat John Christian Elden kjente ikke til det nye navnet da Dagbladet la det fram for ham i formiddag.

- Det er det du som forteller meg, sier Elden.

Sivilt politi Det var i ettermiddag fortsatt flere politipatruljer rundt mannens hjem. Sivile tjenestemenn gjennomsøkte Østfold-boligen, der Dagbladet får bekreftet at PST har gjort beslag.

Sivilkledd politi har ved 13.30 tatt med seg en hund opp på eiendommen. Hunden søker nå i området rundt boligen.

De sivile etterforskerne er fra PST, men henviser all informasjon om pågripelsen og aksjonen til PST sentralt. Etterforskerne har dratt ned persiennene på huset de nå har gjennomsøkt i timevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer