Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorsiktet 23-åring pågrepet i dag: Var sentral i Profetens Ummah

Hadde hyppig kontakt med norske islamister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at PST har pågrepet en terrorsiktet mann (23) i Fredrikstad, og at det i morgentimene fredag pågår en ransaking av mannens bolig.

- Vi har pågrepet en person i et ledd i en pågående sak. En taktisk vurdering gjorde at vi ville ransake boligen og foreta pågripelse nå, sier påtaleansvarlig Anne Karoline Staff i PST til Dagbladet.

Innflytelsesrik rolle Straff bekrefter overfor Dagbladet at det er foretatt beslag i boligen til 23-åringen i Fredrikstad.

- Det er viktig å understreke at dette er en pågående etterforskning med en endring, og ikke en ny sak, sier Staff til Dagbladet.

Dagbladet får opplyst at PST ikke frykter at mannen selv skal utføre terror i Norge, men Dagbladet vet at norske myndigheter har informasjon om at mannen har en sentral og innflytelsesfylt rolle i det norske islamistiske miljøet.

Og at norske myndigheter i lengre tid har følgt nøye med på mannens kontakt med andre ekstreme islamister. Dagbladet vet at mannen anses som sentral i miljøet rundt Profetens Ummah.

- Kjempet for IS Dagbladet vet at mannen er terrorsiktet etter at han skal ha vært i Syria og kjempet for terrorgruppa Den islamske stat (IS).

23-åringen skal avhøres i løpet av dagen, bekrefter hans advokat John Christian Elden.

- PST har drevet etterforskning av ham og vil ha et nytt avhør. Det skal de få, men det er ikke gjennomført ennå, sier Elden til Dagbladet.

Ny Facebook-side Mannen reiste hjem fra Syria etter at han ble skutt i beinet, og ble pågrepet av sikkerhetspolitiet da han kom hjem til Gardermoen i februar i år.

Han ble behandlet på sykehus da han kom hjem til Norge.

Mannen opprettet en ny Facebook-profil i november. På vennelista til 23-åringen fantes en rekke andre nordmenn som har reist til Syria.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media