Terrorsiktet 23-åring pågrepet i dag: Var sentral i Profetens Ummah

Hadde hyppig kontakt med norske islamister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at PST har pågrepet en terrorsiktet mann (23) i Fredrikstad, og at det i morgentimene fredag pågår en ransaking av mannens bolig.

- Vi har pågrepet en person i et ledd i en pågående sak. En taktisk vurdering gjorde at vi ville ransake boligen og foreta pågripelse nå, sier påtaleansvarlig Anne Karoline Staff i PST til Dagbladet.

Innflytelsesrik rolle Straff bekrefter overfor Dagbladet at det er foretatt beslag i boligen til 23-åringen i Fredrikstad.

- Det er viktig å understreke at dette er en pågående etterforskning med en endring, og ikke en ny sak, sier Staff til Dagbladet.

Dagbladet får opplyst at PST ikke frykter at mannen selv skal utføre terror i Norge, men Dagbladet vet at norske myndigheter har informasjon om at mannen har en sentral og innflytelsesfylt rolle i det norske islamistiske miljøet.

Og at norske myndigheter i lengre tid har følgt nøye med på mannens kontakt med andre ekstreme islamister. Dagbladet vet at mannen anses som sentral i miljøet rundt Profetens Ummah.

- Kjempet for IS Dagbladet vet at mannen er terrorsiktet etter at han skal ha vært i Syria og kjempet for terrorgruppa Den islamske stat (IS).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer