PÅGREPET: En norsk mann i 40-årene er pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf, bekrefter PST. Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅGREPET: En norsk mann i 40-årene er pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf, bekrefter PST. Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Terrorsiktet Aker Solutions-ansatt nekter straffskyld

- Det er en påkjenning for ham å bli pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra, ansatt i Aker Solutions, ble mandag ettermiddag pågrepet i selskapets lokaler på Fornebu. Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 147c.

Paragrafen kan gjelde oppfordring til terror, rekruttering til terror eller opplæring i metoder som kan brukes til terror.

Dagbladet har fått opplyst at den pågrepede mannen er en norsk-iraker med norsk statsborgerskap.

Mandag kveld satt mannen i et flere timer langt avhør. Han erkjenner ikke straffskyld, ifølge Aftenposten.

- Min klient stiller seg avvisende til at han har gjort noe straffbart, og har svart åpent på de spørsmål han har fått i avhør. Han er også åpen for å svare på ytterligere spørsmål, sier advokatfullmektig Bjørn André Gulstad, som sammen med Brynjar Meling forsvarer mannen til Aftenposten.

- Det er en påkjenning for ham å bli pågrepet. Han er gjenstand for en alvorlig anklage og etterforskning, men han er glad for muligheten til å forklare seg, sier Gulstad til avisa.

Strafferammen for siktelsen er seks års fengsel, ifølge PST.

Pågripelsen skjedde samme dag som en 24 år gammel mann ble tiltalt for terrorplanlegging, etter å ha blitt pågrepet under en større aksjon i Østfold i desember.