TOK UT 6 MILLIONER FRA FIRMAET: Tre menn bosatt i Norge er arrestert for å ha planlagt terrorhandlinger. I denne leiligheten bor usbekiske David Jakobsen (31). Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
TOK UT 6 MILLIONER FRA FIRMAET: Tre menn bosatt i Norge er arrestert for å ha planlagt terrorhandlinger. I denne leiligheten bor usbekiske David Jakobsen (31). Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

Terrorsiktet betalte 4,5 mill. til italiensk maler fra 1600-tallet

Drev malerfirma ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I mars i år ble den nå terrorsiktede usbekeren David Jakobsen (31) ilagt to års konkurskarantene på grunn av ulovlighetene i Mega Bygg & Maler Service AS.

Da bostyrer Jon Erik Holm gikk gjennom regnskapene til selskapet, som ble tvangsoppløst sommeren 2009, oppdaget han at det var tatt ut hele seks millioner kroner i kontanter.

Da den terrorsiktede usbekeren ble konfrontert med dette, skal han ha lagt fram kvitteringer for at det var utbetalt 4 539 825 kroner til Lavore Malerfirma, skriver VG.  

134 år gammel Problemet er bare at innehaver av Lavore Malerfirma skal være Antionio Mercurio som i norske registre står oppført med en alder på 134 år.

Og dersom man tar noen enkle søk på Internett finner man fort at  Antonio Mercurio Amorosi skal ha vært en italiensk maler som levde på slutten av 1600-tallet.  

Bobestyrer Jon Erik Holm ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Sjokkert Dagbladet har snakket med en tidligere arbeidstaker av Jakobsen, som sier at han ble sjokkert da han hørte nyheten om at han er pågrepet.

- Han virket som en bra mann, og jeg synes dette er veldig rart. Han var en helt normal person, og jeg kan ikke tro at han skal være en terrorist, sier han.

Mannen, som ønsker å være anonym, jobbet for firmaet til den terrorsiktede for ett år siden.

- Han snakket ikke så mye om seg selv eller sitt personlige liv. Vi snakket stort sett om jobben, forteller han.