OVERVÅKET: PST-sjef Janne Kristiansen og Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) skal ha hatt god oversikt over bevegelsene til den siktede uigur-kineserens bevegelser. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
OVERVÅKET: PST-sjef Janne Kristiansen og Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) skal ha hatt god oversikt over bevegelsene til den siktede uigur-kineserens bevegelser. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Terrorsiktet ble overvåket på direkten

PST hadde i all hemmelighet plassert flere overvåkingskameraer inne i leiligheten til den terrorsiktede 39-åringen med uigurisk bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiets sikkerhetstjeneste PST hadde i all hemmelighet plassert flere overvåkingskameraer inne i leiligheten til den terrorsiktede 39-åringen med uigurisk bakgrunn, skriver VG.

Ved hjelp av kameraene kunne PST følge direkteoverførte bilder fra leiligheten i en boligblokk inne på området til Ullevål universitetssykehus.

Ifølge VG var det også her 39-åringen ble pågrepet av politiet under aksjonen mot de tre som er siktet for å ha planlagt terrorhandlinger torsdag.

PST mener at bombemateriale som skulle brukes i al-Qaidas første terrorangrep på norsk jord, ble oppbevart i mannens leilighet. Ifølge sikkerhetstjenesten hadde de tre nok sprengstoffmateriale til å lage en stor bombe, eller flere mindre sprengladninger.

Materialer som kan brukes til å lage hydrogenperoksidbomber ble ifølge PST skjult i leiligheten på Ullevål i Oslo

PST skulle først ha trodd at de aksjonene som de mener mennene har planlagt, skulle finne sted i utlandet. Men etter hvert som etterforskningen pågikk, ble det klart at målet for aksjonen var Norge.

Ifølge PST planla de tre siktede å benytte en dødelig bombe på norsk jord, men at det endelige målet for terrorhandlingen ennå ikke var valgt ut, skiver avisen.

Den siktede 39-åringens forsvarer Carl Konow Rieber-Mohn sier at hans klient så langt ikke er konfrontert med sprengstoff eller annen form for terrortilknytning.
(NTB)