Terrorsiktet far vitner i sønnens rettssak

En 45 år gammel mann som er siktet for å ha kjempet for IS, skal vitne i rettssaken mot sin terrortiltalte sønn som starter i Oslo tingrett mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens 24 år gamle sønn kom hjem fra Syria med en skuddskade i foten 7. februar 2014 etter å ha tilbrakt nesten et halvt år i landet. I august samme år reiste faren til Syria, og kom hjem igjen senere samme høst, skriver VG.

Sønnen ble pågrepet av PST i familiens hjem i Fredrikstad 5. desember, mens faren ble pågrepet forrige uke. Påtalemyndigheten mener sønnen var i ferd med å reise tilbake til Syria da han ble pågrepet.

Sønnen er tiltalt for å ha operert som fremmedkriger i Syria, først for IS før han gikk over til al-Qaida-filialen Jabath al-Nusra. PST mener også at 24-åringen holdt kontakt med en eller begge gruppene etter at han kom hjem til Norge, og at han fortalte at han kunne skaffe penger eller materiell til dem.

24-åringen nekter straffskyld for begge tiltalepostene, sier mannens forsvarer, advokat Thomas Randby til avisen.

Statsadvokat Geir Evanger sier til avisen at den terrorsiktede 45-åringen kommer til å vitne i rettssaken mot sin terrortiltalte sønn. Både far og sønn nekter straffskyld.

Også Ubaydullah Hussain er kalt inn som vitne i rettssaken mot den 24 år gamle norskpakistaneren fra Østfold. Hussain er beskrevet som en venn av tiltalte. Han vil møte, men han forstår ikke hva han har med saken å gjøre, sa hans advokat John Christian Elden til NRK forrige uke.

Ifølge VG er også en norskiraker i 20-årene fra Fredrikstad kalt inn som vitne.

(NTB)