Terrorsiktet fikk medhold i høyesterett

Varetektsfengsling av David Jakobsen må behandles på nytt.

Terrorsiktet fikk medhold i høyesterett
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Høyesterett har nå behandlet et kjæremål fra advokatene til terrorsiktede David Jakobsen, og gir forsvarerne medhold.

Forrige fredag avviste Borgarting lagmannsrett anken på varetektsfengslingen av Jakobsen, men denne kjennelsen er nå opphevet som følge av høyesteretts avgjørelse, opplyser advokat Kjell T. Dahl til Dagbladet.

Det betyr at lagmannsretten må foreta en helt ny behandling av hvorvidt mistanken er sterk nok mot 31-åringen til at det er riktig å holde ham fengslet.

Begrunnelsen for Høyesteretts avgjørelse er at dommerne ikke utelukker at lagmannsretten har bygd kjennelsen sin på bevis som ikke er lagt fram i retten. Det skjer trolig på grunn av følgende formulering i kjennelsen:

«Det må imidlertid også tas i betraktning at det må være sider ved den gjennomførte etterforskningen det ennå ikke er redegjort for, og det er gjennomført avhør av de siktede som ikke er skrevet ut, men bare gjengitt i sammendrag».

Jakobsen er sammen med Mikael Davud (39) og Shawan Bujak (37)  siktet for å ha vært en gruppe som planla terrorangrep i Norge med bomber basert på blant annet hydrogenperoksid. De tre ble pågrepet i en koordinert politiaksjon i Oslo og Tyskland 8. juli. Alle nekter straffskyld, og benekter å ha bånd til noen terrorgruppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer