Terrorsiktet forblir fengslet i Australia

Egentlig løslatt mot kausjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En indisk lege siktet i Australia i forbindelse med terrorforsøkene i London og Glasgow vil forbli fengslet, ifølge australske myndigheter.

Avgjørelsen kom bare få timer etter at en australsk forhørsrett hadde innvilget 27 år gamle Mohammed Haneef løslatelse mot kausjon. Forhørsretten mente Haneef ikke kunne knyttes til en terrororganisasjon.

Australske myndigheter stoppet imidlertid Haneefs løslatelse ved å kansellere visumet hans, og beordre ham til varetekt i Sydneys Villawood immigrasjonsfengsel.

– Jeg har en rimelig mistanke om at han har eller har hatt forbindelser med personer involvert i kriminell aktivitet, kriminelle handlinger, nemlig terrorisme i Storbritannia, sa immigrasjonsminister Kevin Andrews på en pressekonferanse i Canberra.

Ifølge Andrews er årsaken til at Haneefs visum ble kansellert at han feilet på en såkalt «personlighetstest». Haneef vil nå bli holdt fengslet inntil saken hans kommer opp på nytt 31. august.

Haneef er siktet for «uaktsom støtte» til en terrororganisasjon, fordi han lånte bort sim-kortet fra mobiltelefonen sin til folk som er anklaget for å stå bak forsøkene på bilbombeaksjoner i London og Glasgow 29. og 30. juni.

Haneefs forsvarere karakteriserer saken mot deres klient som «ekstremt svak». Den indiske legen Sabeel Ahmed (26), for øvrig Haneefs fetter, framstilles i forhørsretten i London mandag. Politiet tok i løpet av helgen ut siktelse mot Ahmed.

Politiet har frist til lørdag med å framstille en tredje mistenkt, den jordanske legen Mohammed Asha, for fengsling.

MISLYKKET: Terrorforsøket mot flyplassen i Glasgow 30. juni. Foto: SCANPIX
MISLYKKET: Terrorforsøket mot flyplassen i Glasgow 30. juni. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

TERRORSIKTET: Den 27 år gamle legen Mohammed Haneef.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer