Terrorsiktet forblir fengslet i Australia

Egentlig løslatt mot kausjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En indisk lege siktet i Australia i forbindelse med terrorforsøkene i London og Glasgow vil forbli fengslet, ifølge australske myndigheter.

Avgjørelsen kom bare få timer etter at en australsk forhørsrett hadde innvilget 27 år gamle Mohammed Haneef løslatelse mot kausjon. Forhørsretten mente Haneef ikke kunne knyttes til en terrororganisasjon.

Australske myndigheter stoppet imidlertid Haneefs løslatelse ved å kansellere visumet hans, og beordre ham til varetekt i Sydneys Villawood immigrasjonsfengsel.

– Jeg har en rimelig mistanke om at han har eller har hatt forbindelser med personer involvert i kriminell aktivitet, kriminelle handlinger, nemlig terrorisme i Storbritannia, sa immigrasjonsminister Kevin Andrews på en pressekonferanse i Canberra.

Ifølge Andrews er årsaken til at Haneefs visum ble kansellert at han feilet på en såkalt «personlighetstest». Haneef vil nå bli holdt fengslet inntil saken hans kommer opp på nytt 31. august.

Haneef er siktet for «uaktsom støtte» til en terrororganisasjon, fordi han lånte bort sim-kortet fra mobiltelefonen sin til folk som er anklaget for å stå bak forsøkene på bilbombeaksjoner i London og Glasgow 29. og 30. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer