Terrorsiktet forsøkte å smugle ut brev

Den terrorsiktede 29-åringen forsøkte nylig å smugle et brev ut fra Ringerike fengsel. I brevet ba han om at spor ble slettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ringerike fengsel er det sikreste i Norge, og 29-åringen, som norsk politi mener leder en norsk terrorcelle, har de siste to månedene sittet i isolat. Grunnen skal ifølge TV 2 være at han nylig forsøkte å smugle et brev ut av fengselet for å få en av de andre tiltalte i terrorsaken til å fjerne våpen og spor.

Advokaten til 29-åringen venn sier hans klient i politiavhør har forklart at han ikke kjenner til hva som menes med innholdet i brevet.

- Våpen har vært tema både tidligere og i det siste avhøret. Men min klient sier han ikke kjenner til de personer som omtales i brevet, og heller ikke at han forstår hva han der blir forespurt om, sier advokat Petar Sekulic til TV 2.

29-åringens advokat, John Christian Elden, er kritisk til at klienten forsøkte å smugle ut et brev. - Han gjør det naturligvis vanskelig for seg selv ved å prøve å bryte reglene, det bør man ikke gjøre. Av den grunn kan man likevel ikke plassere folk i isolasjon over lang tid uten at det er etterforskningsmessige grunner, sier Elden. 29-åringen har siden pågripelsen i september i fjor sittet over 150 dager i isolasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer