Terrorsiktet forsøkte å smugle ut brev

Den terrorsiktede 29-åringen forsøkte nylig å smugle et brev ut fra Ringerike fengsel. I brevet ba han om at spor ble slettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ringerike fengsel er det sikreste i Norge, og 29-åringen, som norsk politi mener leder en norsk terrorcelle, har de siste to månedene sittet i isolat. Grunnen skal ifølge TV 2 være at han nylig forsøkte å smugle et brev ut av fengselet for å få en av de andre tiltalte i terrorsaken til å fjerne våpen og spor.

Advokaten til 29-åringen venn sier hans klient i politiavhør har forklart at han ikke kjenner til hva som menes med innholdet i brevet.

- Våpen har vært tema både tidligere og i det siste avhøret. Men min klient sier han ikke kjenner til de personer som omtales i brevet, og heller ikke at han forstår hva han der blir forespurt om, sier advokat Petar Sekulic til TV 2.

29-åringens advokat, John Christian Elden, er kritisk til at klienten forsøkte å smugle ut et brev. - Han gjør det naturligvis vanskelig for seg selv ved å prøve å bryte reglene, det bør man ikke gjøre. Av den grunn kan man likevel ikke plassere folk i isolasjon over lang tid uten at det er etterforskningsmessige grunner, sier Elden. 29-åringen har siden pågripelsen i september i fjor sittet over 150 dager i isolasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.