MØTTE TERRORSIKTET: Mulla Krekar. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET
MØTTE TERRORSIKTET: Mulla Krekar. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADETVis mer

Terrorsiktet hadde jevnlig kontakt med Krekar

Mens PST spanet på ham. - Helt uproblematisk, sier advokat Brynjar Meling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den terrorsiktede 37-åringen Shawan Bujak møtte mulla Krekar mens PST spanet på ham under etterforskningen av terrorsaken. De to hadde jevnlig kontakt, skriver VG.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere avisas opplysninger om at spanerne så de to møtes, men advokat Brynjar Meling, som er forsvarer for begge de to, bekrefter at de kjenner hverandre.

- Kontakten mellom de to skyldes at Krekar er en respektert religiøs leder, og er helt uproblematisk. At jeg er blitt oppnevnt som advokat for Bujak sammen med min kollega Arvid Sjødin, viser at Krekar ikke har noe med det Bujak er siktet for. Da ville både PST og Oslo tingrett påberopt motstridende interesser.

PST siktet denne uka Krekar for oppfordring til terrorhandlinger og drapstrusler rettet mot Høyre-leder Erna Solberg. Utsagnene ble framsatt på en pressekonferanse med utenlandske journalister i juni.

Shawan Saed Bujak (37) ble sammen med Mikael Davud (39) og David Jakobsen (32) arrestert og siktet for terrorplanlegging i juni. Både Bujak og Krekar er irakere av kurdisk opprinnelse.

(NTB)