Terrorsiktet ingeniør var lokalpolitiker i SV

Varetektsfengsles i fire uker.

INTERNKONTROLL. Aker Solutions meldte mannen, som er ingeniør i firmaet, til politiet etter en internkontroll. Forsvarer Brynjar Meling kan ikke kommetere om PST spurte mannen om aktivitet på ekstremistiske nettsteder under avhør. Foto: Jacques Hvistendahl/dagbladet
INTERNKONTROLL. Aker Solutions meldte mannen, som er ingeniør i firmaet, til politiet etter en internkontroll. Forsvarer Brynjar Meling kan ikke kommetere om PST spurte mannen om aktivitet på ekstremistiske nettsteder under avhør. Foto: Jacques Hvistendahl/dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 48-årige norsk-irakeren som i går ble pågrepet i Aker Solutions' lokaler på Fornebu, flyktet til Norge i 1998 da under opprøret mot Saddam Hussein etter den første golfkrigen.

Mannen har bodd i Norge siden seint på 90-tallet, og har i løpet av denne tida vært lokalpolitiker i SV og aktiv i en irakisk forening.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Jeg har heller ikke fulgt saken godt nok, sier lederen i det aktuelle lokallaget, hvor mannen også har hatt tillitsverv.

Mannen samtykker til varetektsfengsling og ble i dag varetektsfengslet i fire uker, men nekter straffskyld.

- Kommenterer ikke bakgrunn Mannen, som har en ingeniørstilling i Aker Solutions, har også vært kritisk til USAs invasjon av Irak. Han har også uttalt seg kritisk om at den irakiske regjeringen henrettet den tidligere diktatoren Saddam Hussein.

- Jeg ønsker ikke å kommentere opplysninger om hans historie og bakgrunn til mediene. PST har fått og vil få svar på sine spørsmål, også om dette, sier mannens forsvarer, Brynjar Meling til Dagbladet.

Ifølge VG dro mannen i 2003 tilbake til Irak og kjempet for Iraqi National Congress (INC) som støttet den amerikanske invasjonen, men har seinere altså uttalt at han ønsker fred i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer