Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorsiktet innrømmer at han er «hattemannen»

Terrorsiktede Mohamed Abrini.

«HATTEMANNEN»: Fredag ble Mohamed Abrini pågrepet i Belgia og i avhør lørdag innrømmet han at han er «hattemannen», som belgisk politi har vært på jakt etter. FOTO: AFP PHOTO / BELGIAN FEDERAL POLICE / NTB scanpix
«HATTEMANNEN»: Fredag ble Mohamed Abrini pågrepet i Belgia og i avhør lørdag innrømmet han at han er «hattemannen», som belgisk politi har vært på jakt etter. FOTO: AFP PHOTO / BELGIAN FEDERAL POLICE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Mohamed Abrini innrømmer at han er «hattemannen» fra terrorangrepet på flyplassen i Brussel, opplyser belgisk påtalemyndighet.

- Vi har konfrontert ham med videobevisene, og han innrømmet at det var ham, sier en talsmann for påtalemyndigheten lørdag.

Abrini ble pågrepet i Belgia fredag og har sittet i avhør siden da. Han er siktet for terrorrelaterte drap og for å ha deltatt i en terrororganisasjon.

Abrini ble pågrepet sammen med fem andre fredag. To av de andre er løslatt, mens tre av dem er siktet for drap og terrorrelatert virksomhet.

Én av de siktede er en svensk statsborger.

PÅGREPET: Mohamed Abrini ble pågrepet fredag. Foto: AFP PHOTO / BELGIAN FEDERAL POLICE / NTB scanpix
PÅGREPET: Mohamed Abrini ble pågrepet fredag. Foto: AFP PHOTO / BELGIAN FEDERAL POLICE / NTB scanpix Vis mer

Abrini ble etterlyst av belgisk politi to uker etter terroraksjonen i Paris. 31-åringen ble fanget opp av et overvåkingskamera på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før angrepene i Paris i november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i Paris-angrepene. Abdeslam og Abrini er begge av marokkansk herkomst og omtales i belgiske medier som barndomsvenner.

Belgisk politi har siden terroraksjonen 22. mars jaktet på en mann med hatt og lys jakke som ble sett med en bagasjetralle på flyplassen kort tid før det smalt. Mannen gikk sammen med Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som utløste hver sin bombe på flyplassen.

Og i dag innrømmet altså Abrini at den etterlyste «hattemannen» er ham selv.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart