Terrorsiktet norsktyrker (28) løslatt

En 28 år gammel norsktyrker som er siktet i den såkalte terrorsaken i Oslo, ble i går satt fri fra Kongsvinger fengsel etter å ha sittet varetektsfengslet i tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen som nå er løslatt, har hevdet at han kan gi den antatte hovedmannen  (29) alibi for natten da synagogen i Oslo ble beskutt, skriver VG.

Til sammen fire menn er siktet for medvirkning til synagogeskuddene og for å ha planlagt terroranslag mot Israels og USAs ambassader i Oslo.

Borgarting lagmannsrett har slått fast at det ikke lenger er skjellig grunn til å mistenke 28-åringen for terrorforbund.

- Det er kanskje ikke så rart at han løslates nå, når politiet ikke har styrket mistanken mot ham etter tre måneders etterforskning, sier 28-åringens forsvarer, advokat Vegard Aaløkken.

Fredag er det nytt fengslingsmøte for de tre andre siktede i terrorsaken. Det er ventet at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil be om fire ukers forlenget fengsling av den antatte hovedmannen og de to andre siktede, en 26-årig nordmann og en 28-årig norskpakistaner.

(NTB)

SKUDD MOT SYNAGOGE: I høst ble synagogen til den jødiske menigheten i Oslo beskutt med automatvåpen.