Terror

Terrorsiktet utlevert til Frankrike

En 61 år gamle terrorsiktet norsk statsborger blir i dag utlevert til Frankrike.

TERROR: Seks personer ble drept og 22 såret da palestinske terrorister angrep den jødiske restauranten Goldenberg i Paris den 9. august 1982. I dag ble en norsk statsborger som er siktet i terrorsaken utlevert til Frankrike. Foto: AFP
TERROR: Seks personer ble drept og 22 såret da palestinske terrorister angrep den jødiske restauranten Goldenberg i Paris den 9. august 1982. I dag ble en norsk statsborger som er siktet i terrorsaken utlevert til Frankrike. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fransk politi og påtalemyndighet henter i dag den 61 år gamle palestineren med norsk statsborgerskap, som er siktet for terror i Paris.

Seks personer ble drept og 22 såret da Abu Nidals terrorgruppe angrep restauranten Goldenberg i det jødiske strøket i Paris i 1982.

En håndgranat ble kastet inn i restauranten og over 70 skudd ble avfyrt.

Mannen ble pågrepet tidligere i år av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Forrige fredag ble hans siste ankemulighet avslått av Kongen i statsråd.

Hentes av Frankrike

Kommunikasjonsrådgiver Annett Aamodt i PST ønsket i dag ikke å kommentere saken.

Men Dagbladet får bekreftet at 61-åringen i dag blir hentet av franske myndigheter, og fløyet til Paris.

De siste 20 åra har 61-åringen vært bosatt i Skien. Nå venter en rettssak i Frankrike. Mannen risikerer å bli sittende resten av livet i fengsel.

61-åringens norske forsvarer, advokat Ole-Martin Meland, har tidligere ikke ville kommentere saken overfor Dagbladet. I dag har Meland ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

Nekter

Først i 2015 ble den norske statsborgeren identifisert. Politiet i Paris ba da norske myndigheter om å få ham utlevert. Men først i år, etter at Norge ratifiserte den nordisk-europeiske arrestordren, kunne norske myndigheter utlevere mannen til Frankrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer