Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terrorsjåfør drept

Deltok i angrepet på Serena Hotel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av mennene som deltok i angrepet på Serena Hotel i januar, ble i går drept under en antiterroraksjon i Kabul, melder Al Jazeera.

Mannen har blitt identifisert som Humayun og skal være den som kjørte selvmordsbomberne til hotellet før angrepet.

Åtte mennesker omkom under terroraksjonen 14. januar i år, der i blant Dagbladets utenriksreporter Carsten Thomassen. UD-rådgiver Bjørn Svenungsen ble hardt skadd.

Attentatforsøk mot presidenten

Humayun tilhører en al-Qaida-celle, ledet av Sirajuddin Haqqani, som ble tidlig utpekt som en av bakmennene til hotellangrepet.

Afghansk etterretningstjeneste kom på sporet av terrorgrupperingen under sin etterforskning av helgas attentatforsøk mot landets president Hamid Karzai.

Minst én ble drept og elleve såret da terroristene åpnet ild midt i inn i folkemengden under søndagens parade, i forbindelsen med nasjonaldagfeiringen.

Karzai befant seg på en scene da angrepet startet, men ble raskt brakt i sikkerhet av sine vakter.

image: - Terrorsjåfør drept

Fire drept

Etter omfattende etterretningsarbeid, slo sikkerhetstjenesten til på gruppas gjemmested i Kabul.

Fire personer ble drept i sammenstøttet, blant disse Humayun.

Gruppas leder, Sirajuddin Haqqani, har ikke blitt funnet.

FIKK HJELP AV ANDRE JOURNALISTER: Dagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul til en ventende Sisu. Foto: SCANPIX
FIKK HJELP AV ANDRE JOURNALISTER: Dagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul til en ventende Sisu. Foto: SCANPIX Vis mer
OMKOM PÅ SERENA HOTEL: Dagbladets utenriksreporter Carsten Thomassen var en av de åtte som ble drept i attentatet på Serena Hotel i januar i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media