Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terrorsjefen er skadd

Al-Qaida har sendt ut pressemelding der de oppfordrer muslimer til å be for Abu Musab al-Zarqawi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Meldingen ble offentliggjort på en nettside som også tidligere er brukt for å publisere militære beskjeder, melder nyhetsbyrået AP.

Det går ikke fram hva slags skader Abu Musab al-Zarqawi har pådratt seg, men utfra ordlyden ser det ut til å være alvorlig.

- La alle få vite at skaden mot vår leder er nok en grunn til å angripe guds fiender, og en grunn til å øke angrepsfrekvensen mot dem, står det i meldingen, som skal være skrevet av Al-Qaidas mediekoordinator, Abu Maysarah al-Iraqi.

Det står også terrorlederen skal ha blitt skadd «på guds vei», noe som kan tyde på at han er såret i kamp.

al-Zarqawi har påtatt seg ansvaret for en mengde angrep mot både sivile og sikkerhetsstyrker. Han skal også stå bak drap og halshogging av en rekke utlendinger, blant andre Ken Bigley og Margaret Hassan

Terrorlederen står øverst på lista over etterlyste irakere. Det er utlovet 25 millioner dollar for opplysninger som fører til at han blir tatt.

Steve Boylan, som er talsmann for de amerikanske styrkene i Irak, sier til Reuters at opplysningene er ukjente for dem.

- Vi har ingen informasjon om at han skal være skadd. al-Zarqawi  står fortsatt øverst på lista over personer vi ønsker å pågripe eller likvidere. Inntil det skjer, fortsetter jakten på ham.

SKADD? Terrorsjef Abu Musab al-Zarqawi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!