FUNNET I BÅT: Den terrormistenkte ble oppdaget av en innbygger i Watertown da mannen kikket oppi båten sin. Foto: Lucas Jackson / Reuters
FUNNET I BÅT: Den terrormistenkte ble oppdaget av en innbygger i Watertown da mannen kikket oppi båten sin. Foto: Lucas Jackson / ReutersVis mer

Terrortatt skrev på Twitter etter Boston-bombene: Vær trygge, folkens

Angivelig pågripelsesbilde av 19-åringen sprer seg i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Twitter har spilt en stor rolle under dekningen av terroren i Boston den siste uka, og de siste timene har et bilde som skal vise en pågrepet Dzjokhar Tsarnajev florert i ulike sosiale medier.

På bildet ligger det som skal være Tsarnajev på bakken og ser ut til å få tilført oksygen gjennom en maske. Han ble pågrepet i natt, norsk tid, etter at David Henneberry oppdaget blod på båten sin i hagen i Watertown.

«CAPTURED!!! The hunt is over. The search is done. The terror is over. And justice has won. Suspect in custody» tvitret politiet i Boston da den mistenkte var pågrepet etter en time med skuddveksling.

Kort tid etter tweeten strømmet beboerne i Waterfront ut i gatene for å feire og hylle politimennene som har deltatt i aksjonen.

Mannen bak bloggen «Blog of Wars» har fulgt hendelsene det siste døgnet tett, og har laget en tidslinje som viser hvordan dramaet utspilte seg på Twitter.

Tvitret etter bombene Dzjokhar Tsarnajev, som ble pågrepet i natt, har også selv vært aktiv på Twitter etter at de to bombene han er mistenkt for å stå bak gikk av i målområdet under Boston Marathon mandag.

PÅGREPET: Bildet av det som skal være Dzjokhar Tsarnajev etter pågripelsen i natt, spredte seg raskt på Twitter og i mediene. Faksimile: ABC News' forside.
PÅGREPET: Bildet av det som skal være Dzjokhar Tsarnajev etter pågripelsen i natt, spredte seg raskt på Twitter og i mediene. Faksimile: ABC News' forside. Vis mer

«Ain't no love in the heart of the city, stay safe people» tvitret han kun timer etter eksplosjonene.

Meldingen er bare en av flere meldinger han postet på nettstedet i de påfølgende timene.

Myndighetene har studert 19-åringens profiler i ulike sosiale medier for å prøve å finne et mulig motiv for å stå bak bombene som tok livet av tre mennesker og skadet over 180, skriver nyhetsbyrået AFP.

Før politiet offentliggjorde navnet hans hadde Dzjokhar Tsarnajev relativt få følgere på Twitter. I skrivende stund har han over 79 000 følgere.

Tvitret etter bombene Selv om både politiet og FBI har vært flinke til å oppdatere folket på Twitter, har andre kanskje vært for ivrige med tvitringen det siste døgnet.

Da jakten på den siste terrormistenkte foregikk for fullt i Watertown i går, ba politiet og andre instendig om at detaljer fra politiradioen ikke måtte havne på Twitter.

KLAR BESKJED: Politiet i Boston kunne i natt, norsk tid, endelig formidle at den terrormistenkte var pågrepet. Faksimile: Twitter
KLAR BESKJED: Politiet i Boston kunne i natt, norsk tid, endelig formidle at den terrormistenkte var pågrepet. Faksimile: Twitter Vis mer

Flere Twitter-brukere følge nemlig nøye med på politiradioen og tvitret om hvor politiet befant seg til enhver tid, noe politiet fryktet kunne sette dem i fare.

I går ble også navnet til en filosofistudent som har vært savnet i en måned nevnt på politiradioen i forbindelse med aksjonen mot terrorbrødrene, noe som førte til at den savnede studenten feilaktig ble identifisert som mistenkt i flere medier.