Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrortiltalt brite dømt til 20 års fengsel i USA

Funnet skyldig i å forsøke å opprette en treningsleir for jihadister i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk statsborger som tidligere er funnet skyldig i å forsøke å opprette en treningsleir for jihadister i USA, er dømt til 20 års fengsel.

 41 år gamle Haroon Aswat har allerede tilbrakt 11 år i fengsel, og dommen som falt i New fredag innebærer dermed at han kan slippe ut på prøve om seks år. Forsvareren hans vil be om at Aswat overføres til soning i Storbritannia.

Etter å ha blitt pågrepet i Zambia i 2005 ble Aswat utlevert til USA, og i mars erklærte han seg skyldig i å ha gitt materiell støtte til al-Qaida og i å ha konspirert for å støtte terrornettverket.

Han har beklaget at han brøt amerikansk lov og utsatte venner og familie for belastning. Aswat sier han ikke støtter vold mot uskyldige og at han nå ser fram til å finne seg en kone og slå seg til ro.

I 1999 og 2000 tilbrakte briten rundt to måneder i Nordvest-USA på oppfordring fra den terrordømte hatpredikanten Abu Hamza fra London. Oppholdet skal ha vært en del av en plan for å opprette en treningsleir i USA for jihadister som ville reise til Afghanistan for å kjempe.

Aswat lider av paranoid schizofreni og har tidligere vært innlagt ved Broadmoor, et britisk høysikkerhets psykiatrisk sykehus.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!