Terrortiltalt hevder han skulle jobbe på bakeri i Syria

En 38 år gammel norsk-syrer nekter for terrorplaner og IS-tilknytning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38 år gammel norsk-syrer nekter for terrorplaner og IS-tilknytning. Han reiste til Syria sammen med kone og fem barn, men sier planen var å jobbe på bakeri.

- At jeg har vært i kontakt med medlemmer i IS, det er riktig. Det var de som fraktet meg inn i Syria. Men jeg har ikke inngått noen avtale med dem om at jeg skal verves til den bevæpnede konflikten eller være en del av IS, forklarte mannen i Oslo tingrett mandag, ifølge NRK.

38-åringen forteller at planen var å jobbe på et bakeri.

SYRIA: Den syriske byen Raqqa har vært under IS' kontroll siden 2014, men opprørsstyrkene tar tilbake mer og mer. Se de unike bildene fra slutten av august som viser hvordan krigen har preget byen. Video: CNN/Gabriel Chaim. Vis mer

- Det var også gode muligheter innenfor olje. Jeg hadde med meg cirka 10 000 euro, sa han.

Mannen sier at moren hans i Syria var syk, og at han derfor ville dra dit.

- Jeg sa til min kone at IS er det beste i Syria. Samtidig har de sider som ikke er bra. Det kan ingen benekte. Forbrytelser, drap, angrep mot sivile og eksplosjoner.

Ifølge tiltalen satte 38-åringen seg under IS' kommando, lot seg transportere av dem og deltok i deres treningsprogram, som inkluderte våpen- og skytetrening. Han nekter altså for dette.

Mannen ble siktet i saken i fjor høst, nesten to år etter at han sammen med sin daværende kone og deres fem barn kom tilbake til Norge.

(NTB)