Terrortiltalt i USA

Torsdag morgen ble imamen Abu Hamza al-Masri arrestert av britisk politi. Få timer seinere fikk han vite at USA har tiltalt ham for terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den radikale islamisten Abu Hamza al-Masri (47) er Storbritannias mest omstridte imam. Han har flere ganger uttrykt støtte til Osama bin Laden og al-Qaida, og anti-vestlige uttalelser fører ham jevnlig til avisenes forsider. USA mener al-Masri er en terrorist med nære bånd til bin Ladens terrororganisasjon, og har krevd ham utlevert.

I natt gikk britisk politi til pågripelse av 47-åringen.

I en rettshøring torsdag ettermiddag ble det kjent at USA tiltaler al-Masri for 11 terrorrelaterte forhold.

al-Masri skal blant annet ha hjulpet terrorister, forsøkt å etablere en terrorleir i USA, og medvirket til et angrep i Jemen i 1998, der fire gisler ble drept.På grunn av den alvorlige tiltalen er det usikkert om Storbritannia vil utlevere ham til USA. Der kan han nemlig risikere dødsstraff.

USA vil ha ham

Bakgrunnen for arrestasjonen var den amerikanske begjæringen om utlevering, melder BBC. Ifølge Times Online plasserer amerikansk etterretning ham på toppen av ei europeisk al-Qaidacelle.

USA har i lang tid samlet beviser mot den muslimske imamen. Nå kan det gå mot et langvarig rettsdrama før han eventuelt blir utlevert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.