Terrortiltalt nordmann i Jordan forsvares av Saddam Husseins advokat

- Han trodde han skulle grave opp penger og gull.

STERNEADVOKAT: Bushra Khalil forvarer den tiltalte nordmannen - som hun gjorde med Saddam Hussein. Foto: Kassem Hamadé, privat
STERNEADVOKAT: Bushra Khalil forvarer den tiltalte nordmannen - som hun gjorde med Saddam Hussein. Foto: Kassem Hamadé, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIRUT (Dagbladet): Jordanske myndigheter har tiltalt en 49 år gammel nordmann for terrorplanlegging. Barnefaren var sammen med familien sin på ferie, da han ble pågrepet under dramatiske omstendigheter i Amman for tre måneder siden.

Det skjedde bare timer før han skulle reise hjem til Norge.

- Min mann er uskyldig. Jeg var sammen med ham hele tida i Jordan. Jeg la ikke merke til noe uvanlig, sier 49-åringens kone til Dagbladet.

Stormet av antiterrorstyrke Norsk UD bekreftet overfor Dagbladet mandag at en nordmann er tiltalt for terrorplanlegging i Jordan.

- Vi er kjent med at en norsk statsborger et tiltalt og fengslet i Jordan. Vi er i kontakt med ham, og gir ham konsulær assistanse som alle andre, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Veslemøy Salvesen.

Etter at 49-åringen, hans kone og to barn hadde vært på ferie ved blant annet Dødehavet, reiste nordmannen til Amman. 4. april skulle de reise hjem til Norge.

Dagen før var de på besøk hos noen venner i Amman. De grillet, spiste middag og satt og pratet med venner, da 25 tungt bevæpnede og maskerte soldater fra Jordans antiterrorstyrke stormet hjemmet til nordmannens venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer