Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrortiltalt skal ha svindlet Nav

David Jakobsen risikerer strengere straff i svindelsaken enn i terrorsaken som skal opp for lagmannsretten neste uke.

TILTALT: Terrormistenkte David Jakobsen og advokat Kjell T. Dahl og Rene Ibsen etter at David Jakobsen ble løslatt fra fengslet i Oslo.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TILTALT: Terrormistenkte David Jakobsen og advokat Kjell T. Dahl og Rene Ibsen etter at David Jakobsen ble løslatt fra fengslet i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim har tiltalt Jakobsen for å ha svindlet Nav for 668.000 kroner fra 2008 til 2010, samt for grovt heleri av 684.000 kroner. Han er også tiltalt for grov økonomisk utroskap og brudd på bokføringsloven.

Ifølge tiltalen fikk han støtte fra Nav også i en periode hvor han var informant for Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Jakobsen opptrådte som informant for PST i terrorsaken.

David Jakobsen var sammen med Mikael Davud og Shawan Bujak tiltalt for å ha inngått terrorforbund og planlagt et bombeattentat. Mens de to medtiltalte ble funnet skyldige, ble Jakobsen frikjent i Oslo tingrett i vinter. Aktoratet anket frikjennelsen, og ankesaken begynner til uken.

Svindelsaken starter i november, og skulle Jakobsen igjen bli frikjent i terrorsaken, risikerer han likevel å havne innenfor murene for økonomisk kriminalitet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media